Renault - czy warto?

02 Lut 2014, 12:34

Witam. Mam do was pytanie. Mianowicie, chciałbym się dowiedzieć czy warto się interesować samochodami marki Renault? mam na myśli tylko Benzynę, diesla nie chcę.
obecnie śmigam Renault 19, i nie narzekam na nie. Fakt faktem, wiecznie ono nie będzie...
Jakie macie zdanie, czy ktoś miał długofalowe doświadczenie z marką - renówki w benzynie są warte uwagi? dbając o te auta nie zawodzą czy jest tak jak mówi powiedzenie ludowe że auta z logo rombu się nie kupuje? mam na uwadze głównie clio 2, meganki i laguny.
Brałem pod uwagę japońca jakiegoś, (niemca nie będę chciał), lecz chyba ciężej jest znaleźć w fajnym stanie za przyzwoite pieniądze... brat ma Hondę civic, super auto, ale wydać troche wydał na nie i jak coś do niego kupuje to tanio nie jest...
Tak więc, słucham was ;] Renaulty - warto, czy w d... wsadzić :P
Ramzes
Obserwowany

Auto: Renault 19
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

02 Lut 2014, 13:18

Clio 2- okej, dużo aut jeździ na flotach. A co jeździ na flocie jest dobre :wink:
Laguna II- królowa lawet więcej nie trzeba mówić
Megane 2- tu zależy jak trafisz, lubią psuć się pierdoły związane z elektroniką.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lut 2014, 13:55

Laguna 2 po Fl to udane auto.Przed liftem rzeczywiście różnie może być
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

02 Lut 2014, 14:08

Jeżdżę od 4 lat Clio w benzynie i nie narzekam.Przez ten okres zepsuł się immobilizer i przetarł jakiś kabelek za 30 zł . Dwóch kolegów ma "królowe lawet" w benzynie i tez żaden nie narzeka.Trzeba tylko kupić pewny samochód i o niego dbać, to się odwdzięczy bezawaryjnością.
dsc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2001
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: scenic
Silnik: 1.6 16 v
Paliwo: Benzyna
Typ: MPV
Rok produkcji: 2007

02 Lut 2014, 14:10

dsc napisał(a):Dwóch kolegów ma "królowe lawet" w benzynie i tez żaden nie narzeka.

"Najlepsze" przed nimi
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W gąszczu znaków drogowych - interpretacja przepisów
    Każdy kierowca jest zobligowany, aby stosować się do znaków drogowych. To bardzo ważny element ruchu drogowego, który z wielu przyczyn może być lekceważony i niezauważany przez kierowców. Za niezastosowanie ...
    Toyota 2000GT Convertible
    Trudno znaleźć bardziej stylowego i pożądanego klasyka z Japonii niż Toyota 2000GT. Opływowe nadwozie z długą maską, szprychowe felgi i otwierane światła nadają jej wyjątkowego charakteru. A status pierwszego supersamochodu ...