Renault Espace II-nagrzewnica

03 Maj 2009, 10:28

Czy ktoś może wie jak dobrać się do nagrzenicy w espace II?Męczyłem się pół dnia i nic.Boję się że jak się wkurzę to połamię połowę plastików.Bardzo proszę o pomoc.
PP
Nowicjusz

• 03 Maj 2009, 10:41

Najpierw napisz po co chcesz się do niej dobrać?!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2009, 11:03

Rosieją mi szyby i ubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym.
    PP
    Nowicjusz

03 Maj 2009, 11:09

A robi się mokro w środku samochodu?!Jeśli tak to masz środki specjalne do tego celu,kiedyś dostępny był taki o nazwie VICK,wlewasz go do płynu chłodniczego a on zalepia wszystkie nieszczelności łącząc się z powietrzem,masz inne srodki,wyprobuj najpierw ale wcześniej upewnij się gdzie wycieka płyn a jeśli do środka silnika!?
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2009, 11:21

Pod jednym dywanikiem jest trochę mokro,a rosa na szybie jest lepiąca,w kabinie czuć zapach płynu.
    PP
    Nowicjusz

03 Maj 2009, 11:26

No to moze byc ta przyczyna moze masz popekane przewody od nagrzewnicy i wywala plyn na kabine
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latem też można wpaść w poślizg
      Choć z ryzykiem poślizgu kojarzy się raczej zima i oblodzona nawierzchnia dróg, równie niebezpieczna sytuacja na drodze może przydarzyć się kierowcy także latem. To właśnie na okres od czerwca do sierpnia przypada ...

03 Maj 2009, 11:36

Tylko nie wiem jak to sprawdzić,nie mogę sobie poradzić z tymi wszystkimi plastikami,wkręty powykręcane i ani drgną,chyba są jeszcze jakieś ukrte zatrzaski.
    PP
    Nowicjusz

04 Maj 2009, 15:31

Jezeli naopewno wszystkie plastiki powykrecales to siedzi napewno na zatrzaskach jeszcze ale upewnij sie czy napewno wszystkie zeby sie nie okzalo ze pociagniesz i polamiesz
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

04 Maj 2009, 18:58

W końcu udało mi się.Jakiś francuski inżynier wymyślił posczepiać plastiki zszywkami jak meble.Najpierw wyjąłem boczek środkowej kolumny,póżniej schowek i dostęp do nagrzewnicy elegancki bez zdejmowania całej góry.
    PP
    Nowicjusz

01 Cze 2009, 18:49

PP, PP, Witam mnie też czeka wymiana nagrzewnicy, proszę napisz krok po kroku jak rozebrać kolumnę środkową i schowek

Pozdarwiam

[ Dodano: Pon Cze 01, 2009 20:03 ]
    PP, Wszystkich krórzy chcieliby pomóc w opisie demontażu kolumny środkowej i schowaka w Espace II proszę o kontakt z [email widoczny po zalogowaniu]
    Misiaczek
    Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska