Cześć. Mam renault fluence 1.6 16v i problem z falującymi obrotami na biegu jałowym, oraz szarpanie przy przyspieszaniu, dodatkowo auto słabo hamuje skrzynia biegów podczas jazdy w sensie trzyma obroty, nie spadają, a jeśli już to bardzo powoli. Czasami szarpnie również podczas płynnej jazdy, płynnym trzymaniu prędkości.
W aucie zmieniłem/zrobilem: - świece zapłonowe - cewki na 2 i 4 cylindrze gdyż stare nie wyglądały najlepiej - profilaktycznie zmieniłem czujnik wałka rozrządu - czyszczenie przepustnicy, dolotu w których znajdował się olej, dodatkowo uszczelniłem te miejsca. Generalnie przepustnica nie wygląda najładniej w środku, nie dało się odmyc tej środkowej okrągłej blaszki, która się uchyla. - układ dolotowy jest już szczelny, a problem nadal występuje
Takie pytanie, co oznaczają ślady oleju na świecach? Wymieniałem dwa razy świece i dalej jest olej na nich. Uszczelka pokrywy zaworów do wymiany?
Co jeszcze sprawdzić? Jakie parametry? Na szybko wrzucam zrzuty ekranu z pyclip przy uruchomieniu zimnego silnika. Pozdrawiam serdecznie.
Parametr na 3 cylindrze jest wysoki co oznacza? Podmieniłem cewke i jest w dalszym ciągu taki sam?
Wymiana samych pierścieni,nie tedy droga,trzeba sprawdzic stopień zużycia cylindrów,to,że silnik odpala,to jest benzyna,nie świadczy o niczym,może nawet nie dymić i nawet równo chodzić jeśli stopień spr.opiera się o dopuszczalne minimum,bardzo często rzeczywiście powodem są zapieczone pierścienie,uwalnia się je przed wymianą oleju,no chyba,że olej jest świeży,to należy go zlać i na tłoki wlać ,ja bym kupił jakiś tani a skuteczny preparat w sprayu do czyszczenia zaworu EGR(np.K2) wykręcił świece i wtryskiwał cyklicznie po małych dozach,z przerwami,czyli stosował co jakiś czas,nie zalewałbym tłoków niczym,gdyż ścieknie do oleju,po takim zabiegu pojeżdziłbym,to musi pomóc jeśli pierścienie zapieczone.
u mnie tak samo w Suzuki IGNIS 2002 ,100tys. km, wymienilem swiece, cewki zaplonowe, czujnik obrotow przy wale zaworow ale wszystko wrocilo do poprawnosci dopiero po wymianie drugiego czujnika na dnie silnika przy wale korbowym . ( czujnik okolo 30zl, czas wymiany - dwie srubki - jakies 20 min. )
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami? Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.