Renault Kangoo problem z rozrządem

19 Wrz 2007, 20:04

Witam
Mam pewien problem podczas wymiany paska rozrządu w Renault Kangoo z 2004 r. zsunęło sie koło zębate wału korbowego , i prawdopodobnie przestawił sie wał korbowy.
W jaki sposób mam teraz ustawić rozrząd???
benek123
Nowicjusz

• 19 Wrz 2007, 20:23

popatrz na skrzynie tam by mialo byč okienko i nastaw wal na zero
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący

Miejscowość: czechy

19 Wrz 2007, 20:40

eda u mnie na wale nie widac zadnego znaku wskazujacego "zero"
    W którym miejscu na wale jest to "zero" jakis punkt czy naciecie bo nie moge nic takiego znalezc
    benek123
    Nowicjusz

19 Wrz 2007, 20:48

na kolnierzu skrzyni w tym miejscu jak jest polaczona z silnikiem mialo by byč okienko przez nie widziszna kolo zamachowe.a w tym okienku mial by byč na skrzyni taki zabek a na kole zamachowym kreska i nad nia zero musisz krecič walem až ta kreska i zabek beda na przeciwko siebie.
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący

19 Wrz 2007, 20:51

a tak wogule to diesel czy benzyna to co pisalem to na benzyne
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący

19 Wrz 2007, 20:52

diesel dCi
    benek123
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe systemy bezpieczeństwa od Volvo
      W pełni zautomatyzowana jazda w korku, ograniczenie kolizji na skrzyżowaniach oraz redukcja do zera kolizji z udziałem zwierząt – to najnowsze projekty w dziedzinie bezpieczeństwa, nad którymi pracuje Volvo. ...

19 Wrz 2007, 21:05

no to inna sprawa.popatrz czy na kole walka rozžadu i pompy masz dziure na osemke šrube ježeli tak to w glowicy musisz mieč otwor do ktorego przez kolo paska,( ježeli obie dziury nastawisz na przeciwko siebie) wkrecisz šrube osemke i to samo na pompie.
    Ježeli chodzi o wal to ta dziura by miala byč za rozrusznikiem albo gdziš tam,wsadž do niej osemke i kreč walem (tylko pomalu) i ježeli ci ta šruba
    wejdzie dalej i zablokuje wal to znaczy že jest prawidlowo ustawiony.
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący