Renault Laguna 1 1.8 16v, problem z uruchomieniem silnika

06 Lip 2014, 10:14

Koledzy potrzebuje pomocy. Półtora miesiąca temu temu kupiłem samochód Renault Laguna 1 1.8 16v sprowadzony z Niemiec. Wymieniałem rozrząd, łącznik skrzyni(w warsztacie powiedzieli, że jest to konieczne). Przy naprawie łącznika odpięli akumulator. Po wyjeździe z warsztatu w połowie drogi do domu samochód zgasł i nie chce odpalić. Znajomy mówił, że przyczyną może być czujnik halla lub immobiliser a w najgorszym wypadku komputer. Pompa podaje paliwo do wtrysków lecz nie dochodzi ono do komory spalania. Iskra dochodzi do cewek zapłonowych lecz nie idzie na świece. Pomóżcie
diabeł
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 08 1998
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Renaut
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Lip 2014, 11:56

Zawieść samochdów do warsztatu, gdzie z nim robili i niech szukają co zepsuli.
Zerkin też na bezpieczniki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Lip 2014, 13:51

:( Niestety sam próbowałem coś zrobić i minęło już dwa tygodnie od wizyty w warsztacie, więc pewnie teraz nic mi nie ...naprawią.
diabeł
Nowicjusz

07 Lip 2014, 14:16

witam czy ktos moze wie jak odlaczyc immobilizer w lagunie 1 1.8 16v silnik zgasl w czasie jazdy i niechce odpalic rozrusznik kreci normalnie lecz nie podaje paliwa do swiec ani iskry wyczytalem ze moze to byc wina immo ale gdzie szukac centralki i jak go odlaczyc? Samochod byl podpinany pod kompa i niewykazuje zadnej usterki niby wszystko jest ok juz niewiem co robic cewki tez sprawdzalem i sa ok.
diabeł
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...