Renault Laguna 1,8 16v + LPG 1999r. problem

04 Lis 2011, 21:11

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam następujący problem. Kupiłem Renault Laguna 1,8 16v z 1999r. z fabrycznym sekwencyjnym gazem holenderskim G3.
Silnik pracował bardzo dobrze na gazie do czasu kiedy nie odłączyłem akumulatora.Teraz podczas przełączania na gaz auto gubi obroty i gaśnie. Powiem tak:
Odpalam na benzynie czekam aż silnik się rozgrzeje przełącznik w kabinie jest załączony na gaz. Dodaje gazu do 3tys. obrotów i przełącza się na benzynę. Problem polega na tym ze gdy przełączy się na gaz to kiedy obroty spadają i powinny zostać na ok. 800-1000obr to schodzą jeszcze niżej w wyniku czego samochód gaśnie. Jeszcze druga sprawa która zauważyłem w tym problemie to taka, ze gdy auto chodzi na gazie przytrzymam mu obroty na 1000 puszcze gaz to nic nie dzieje silnik na gazie pracuje tak jak powinien. A gdy ponownie dodam więcej gazu np do 3000 jest taki sam objaw jak wyżej. W czym może leżeć problem. Proszę o szybką odpowiedź.
wolin91
Obserwowany

Auto: Renault Laguna I Ph2 1.8 16v

07 Lis 2011, 23:25

Mam watlipości co do tego, że masz fabryczna instalację lub instalacje sekwencyjną. Czy jesteś w stanie sprawdzić jakiej firmy jest ta instalacja. Będzie to prawdopodobnie najszybciej do znalezienia na reduktorze. Możesz także zamiescić zdjecia.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994