Renault Laguna 16v + LPG (Opinie, jakie auto do 5-6 tys zł)

26 Wrz 2013, 11:03

Witajcie, z racji że jestem świeży na forum, chciałbym się z Wami przywitać :) Od kilku tygodni przeglądam to forum, czytając opinie o autach. Pragnę zakupić swój pierwszy samochód, na ten cel mam do przeznaczenia około 5-6 tysięcy. Interesuje mnie opinia o tym aucie, które dzis znalazłem na Allegro. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Będzie ono dobre dla młodego kierowcy? Jak jest z awaryjnością, czy cena nie jest za niska? Jak te silniki znoszą instalacje gazowe? Zdaję sobie sprawę, że auto nie jest zbyt ekonomiczne, jednak jestem świadomy spalania tej renówki w mieście w granicach 14l LPG. Jeszcze mam pytanie, jaki jest orientacyjny koszt benzyny, zużyty przy tych 100 km? Pochodzę z województwa Lubelskiego, auto jest z Rzeszowa, nie chciałbym jechać w ciemno :) Proszę o opinie na temat tej laguny i jeśli już, to ewentualne podpowiedzi co do innych autek.
sizorek
Obserwowany

Auto: Nie mam

26 Wrz 2013, 17:34

Witajcie,

To również mój pierwszy post na forum. Na forum sprowadził mnie de facto ten post. Sam poszukuję auta i mam dokładnie taki sam budżet. Wczoraj trafiłem na to samo ogłoszenie a że jestem z Przemyśla zainteresowało mnie. Żeby nie gonić bez celu 120 km wysyłam ogłoszenia do znajomego mechanika który ocenia wstępnie czy jest sens jechać czy też nie. W tym przypadku wygląda że (jak to się zdarza w Lagunach) gnije trochę blacha (lewy tył przy zderzaku da się zauważyć na zdjęciach). Co do samej Laguny jako modelu, mechanik przestrzegał mnie właśnie przed rdzą. Po prostu trzeba uważać i dokładnie obejrzeć dany egzemplarz. Poza tym całkiem fajne auto. Silniki ponoć nie najlepiej znoszą zwykłe instalacje mieszalnikowe natomiast nie ma problemów z sekwencją z tego co udało mi się dowiedzieć. W trasie nie powinien spalić więcej gazu niż 9-10l. Jeżeli zdecydujesz się je obejrzeć napisz czy oszczędziłem benzyne czy też straciłem okazje :P
ProLock
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 11 1991
Przebieg/rok: 5tys. km

26 Wrz 2013, 18:03

Ciekawe czemu nie ma zdjęć drugiej strony auta. Laguna znosi dobrze gaz. Wydaje mi się ze cena trochę okazyjna.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Wrz 2013, 18:34

Jak chcesz moge rzucić linka na forum 126p i chłopaki z Jasła by go sprawdzili w miare możliwości.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Wrz 2013, 07:18

Czesc, dzieki wszystkim za odpowiedzi. Faktycznie nie ma drugiej strony auta, gdy bede w domu zadzwonie z prosba o dokladniejsze zdjecia. Gdyby byla mozliwosc obejrzenia auta przez kogos kto sie na tym zna, byloby swietnie ;) odwdzieczylbym sie chlopakom jakas flaszeczka ;)
sizorek
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
    Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...