Renault laguna 2.0 16V

23 Cze 2013, 10:31

Witam wszystkich.
W moim aucie nie działa centralny zamek w prawych,tylnych drzwiach. Mam wrażenie,że coś go blokuje. Ponadto,nie otwierają się te drzwi od wewnątrz,przy otwartym centralnym.
Jak zdejmuje się tapicerkę z tych drzwi?
2.Poszukuję klaksonu,bo bezpiecznik mam dobry,a nie działa. Gdzie on się fizycznie znajduje?
Dzięki za szybką odp.
dzinek
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: renault laguna
Silnik: 2.0 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Cze 2013, 15:56

Sygnał dźwiękowy jest przed przednim lewym kołem, ale żeby się do niego dostać musisz zdjąć lewe nadkole...ewentualnie odkręcić cały zderzak ale z tym to jest trochę zabawy.

Co do drzwi, które nie otwierają się od środka to najpierw sprawdź czy nie jest włączona tzw. blokada przed dziećmi. Po otwarciu drzwi zawsze znajduje się taka dźwigienka przy zamku drzwi tylnych (gdzie bolec z karoserii wchodzi w drzwi).

Jak zdejmiesz boczek najpierw spryskaj siłownik wd-40 w środku (skoro twierdzisz, że się zacina).
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

24 Cze 2013, 20:37

Dziękuję za informacje.
Sprawdziłem,lecz nie mam blokady rodzicielskiej w tych drzwiach,lecz jest elektrycznie sterowana z mojego podłokietnika. Jednak w kwestii klaksonu wybiorę się do mechanika,bo nie bardzo uśmiecha mi się rozkręcanie "połowy"auta przed blokiem. 728 216 536 to mój nr tel,tak na przyszłość.
Pozdrawiam.
dzinek
Nowicjusz

24 Cze 2013, 21:09

dzinek napisał(a):728 216 536 to mój nr tel,tak na przyszłość.

Po co komu, Twój numer telefonu :bored:
Co do tej blokady to sprawdź tą elektryczną, bo rozumiem, że z zewnątrz klamka normalnie otwiera? Może w środku coś się "odczepiło"? Trzeba boczek zdjąć i zobaczyć.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

26 Cze 2013, 15:11

Uważam,że przez tel o wiele łatwiej jest się porozumieć.
Niestety,nastały takie warunki atmosferyczne,że nie mam ochoty tam rozbrajać.
Po drugie,odgiąłem troszkę narożnik tego boczka,i widzę,że całość jest chyba tylko przyklejona. Nie wiem czym to potem przykleić. Sam silikon to chyba trochę mało.
Tymczasem :)
dzinek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrze zaplanować podróż samochodem?
    Wybierając się w dłuższą podróż samochodem powinniśmy się do niej wcześniej przygotować aby uniknąć niespodzianek w trasie. O tym jak dobrze zaplanować podróż samochodem piszemy w kilku punktach które ...
    Pierwszy minivan od Lexusa - jak będzie cena?
    Niespełna rok temu Lexus pokazał światu swojego pierwszego minivana. Teraz Lexus LM trafia do sprzedaży na chińskim rynku, a jego cena imponuje. To jeden z najdroższych modeli Lexusa na świecie! Najdroższy Lexus na chińskim ...