Renault Laguna 2.2 D - ogrzewanie

14 Lut 2010, 18:43

mam problem z ogrzewaniem w mojej lagunie bardzo słabo grzeje, przewody wchodzące do kabiny są gorące, a i tak słabo grzeje. Prosze o porady i jak dostać się do nagrzewnicy.
Ostatnio edytowany przez smuzyk, 14 Lut 2010, 18:59, edytowano w sumie 1 raz
smuzyk
Nowicjusz

Miejscowość: Odrzywół

14 Lut 2010, 19:11

Nie wiem jak to w Lagunie wygląda ale raczej bez rozebrania połowy kokpitu się nie obejdzie - a jak masz klime to trzeba spuscić freon.
Najpierw sprawdź czy klapki chodzą prawidłowo, moze gdzieś coś blokuje.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

03 Wrz 2010, 13:28

piotrpz87 napisał(a):Nie wiem jak to w Lagunie wygląda ale raczej bez rozebrania połowy kokpitu się nie obejdzie...

To co napisałeś jest nieprawdą ;) Znajduje się ona w dolnej części deski rozdzielczej (czyli tu gdzie radio a dokładnie za nim) a wyjąć możemy ja od strony kierowcy, koło pedałów. A wygląda to tak ;) Zdjęcie
Żeby ją wyciągnąć należy odkręcić wszystkie śrubki czyli 5 sztuk ;) Tylko uważaj bo jednej nie widać, patrząc na zdjęcie znajduje się ona po lewej stronie z boku ;) Z tego co piszesz mogę wnioskować że właśnie możesz mieć zasyfioną nagrzewnicę ;) Jeśli chcesz to zrobić tanim kosztem to oczywiście można ją wyczyścić ;)
wlodi
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

20-tysięczny egzemplarz Audi R8
    Zwieńczeniem sześciu lat precyzyjnej pracy jest wspaniała uroczystość. Z taśmy produkcyjnej fabryki Audi w Neckarsulm, zjechał 20-tysięczny egzemplarz Audi R8. To Audi R8 GT Spyder o mocy 560 KM, w kolorze Sphärenblau. ...