Renault Laguna 2.2 td usterka silnika

20 Mar 2014, 19:48

Witam. Jestem nowy na tym forum i mam drobny(poważny) problem...
A więc mam Lagune I 2.2 td 98r. i stała się nieprzyjemna rzecz w czasie jazdy wkręcił mi się pasek od altelnatora w rozrząd czy ktoś miał do czynienia z czymś takim? jakie mogą być szkody w środku? czy wystarczy tylko wymiana głowicy i rozrządu? czy tłoki mogą się uszkodzić?

Bardzo proszę o waszą opinie bo nie wiem co z Renią zrobić
marus07
Obserwowany

Auto: Renault Laguna
Silnik: 2.2 td 113km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

21 Mar 2014, 15:56

Dzieje się tak,gdy uszkodzeniu ulegnie koło pasowe alternatora(metalowo-gumowe),podobnie się stało z Megane II 1.5dCi mego brata,miał farta,gdyż ruszał z pod świateł,i nic się silnikowi nie stało,ale zaczęło już wciągać pasek w rozrząd,niestety, szkody musi ocenić mechanik.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...