Renault Laguna 2. Telepanie podczas szybszej jazdy.

17 Lip 2019, 07:52

Witam
Mój problem dotyczy momentu w którym moja laguna 2 osiąga prędkość 60 km/h ( im większa prędkość tym jest coraz głośniej i gorzej), ponieważ w tym momencie od spodu od strony kierowcy słychać i czuć telepanie, uderzanie, tak jajkbym miał jajko w oponie. Opony jak i koła są nowe, zostały zmienione łożyska lecz efektów nie ma. Proszę o jakieś porady z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
adi17adi
Obserwowany

• 17 Lip 2019, 08:47

adi17adi napisał(a):Opony jak i koła są nowe, zostały zmienione łożyska lecz efektów nie ma
    Rozumiem że felgi i opony zostały dokładnie sprawdzone pod względem ewentualnych uszkodzeń i na koniec dobrze wyważone?
    adi17adi napisał(a):ponieważ w tym momencie od spodu od strony kierowcy słychać i czuć telepanie, uderzanie,
    Do sprawdzenia przeguby i półoś od strony kierowcy.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

17 Lip 2019, 08:50

Tak tak z oponami i felgami wszystko wporządku
    adi17adi
    Obserwowany

17 Lip 2019, 14:01

adi17adi napisał(a):Tak tak z oponami i felgami wszystko wporządku
    Sprawdź zatem to co opisałem wyżej jeżeli ten problem pojawia się tak jak wspomniałeś wyżej musi być związany z układem napędowym.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan w Wolfsburgu
      W ubiegłym tygodniu z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan wyprodukowany w zakładach w Wolfsburgu. Był to biały Tiguan z pakietem R-Line i silnikiem 1.4 TSI o mocy 118 kW (160 KM). Tiguan jest najpopularniejszym SUVem ...