Renault Laguna czy Seat Leon

16 Sie 2011, 20:31

Witam, proszę o poradę mam do wyboru te auta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] pwiedzcie szczerze który byście kupili? w lagunie fajne są gadżety, czujniki wszelkie, klimatroniki itd itp ale słyszałem że są awaryjne a części drogie, a seat leon to mniej awaryjne auto i ma ponoć tańsze części ale za to niema tylu luksusów. Proszę o pomoc :(
yesterday
Nowicjusz

20 Sie 2011, 01:08

W Lagunie jak piszesz jest dużo zabawek ale akurat one psują najczesciej opinie o tym modelu... Leon jest prostszy i na pewno trwały. Czym lepiej się jezdzi,to już kwestia indywidualnych preferencji i potrzeb.Jako auto rodzinne na pewno sprawdzi sie lepiej Laguna,za to Leon pasuje do młodszego kierowcy,który nie będzie z tyłu woził wysokich pasażerów ...Niestety nie mogę obejrzeć Twoich ogłoszeń z linków,bo są nieaktywne. Tak więc widzisz,że wybór musisz uzależnić od tego jakiego auta potrzebujesz oraz i przede wszystkim od znalezienia zadbanego egzemplarza.
pozdro :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia sukcesu: Napęd na cztery koła quattro
    Napęd na cztery koła quattro opracowany przez Audi, to kamień milowy w historii motoryzacji. W roku 1980, żaden inny producent nie był w stanie zaproponować równie szybkiego i lekkiego napędu na cztery koła przeznaczonego ...
    Zegarek Nissan Nismo Watch
    Nissan przedstawia pierwszy zegarek typu smartwatch, umożliwiający nawiązanie połączenia pomiędzy samochodem i kierowcą. Nissan zostanie pierwszym producentem samochodów, który opracował zegarek smartwatch stworzony ...