Renault laguna gas nie działa-przełacznik

28 Kwi 2008, 20:32

Czytam te forum na temat gazu i jest ono dość ciekawe.
Przywiozłem Reanault Lagune z holandii rok 98 poj. 1,8 benzyna i gaz fabrycznie montowany Włoski.
Zrobiłem legalizacje butli gazowej.Wróciłem do domu na benzynie. Przełacznik z diodą do przełczania gazu działał normalnie. Zostawiłem go na miesiąc i pojechałem Z powrotem. Aoto stalo nieużywane Po przyjezdzie akumulator był rozładowany wymontowałem go i dałem do ładowania. Po podłaczeniu akumulatora przełacznik przestał działac .Dioda na nim nie zapala się . dzis umyłem śilnik na myjce i prxez chwile zaczął działac ale po 5 minutach jest tak jak po odłaczeniu akumulatora . Czy to moze być przyczyną odłaczenie akumulatora ze gaz przestał działac w moim samochodzie czyli przełacznik
Daniel2000
Nowicjusz

25 Paź 2008, 23:19

Problem już pewnie rozwiązany, ale miałem to samo i problemem była pływająca masa na akumulatorze co wydaje się prawdopodobne skoro go ruszałeś i odtąd problem....
Sprawdź zaciski na akumulatorze czy dobrze dokręcone...
Marcin
Laguna 2000, 1,6 16V
mpdo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa ogrzewanie w pojazdach elektrycznych?
    Do ogrzewania kabiny w pojazdach z silnikami spalinowymi służy nagrzewnica włączona w obieg cieczy chłodzącej silnik. W pojazdach elektrycznych tego źródła darmowego ciepła już nie ma, ale przecież wystarczy zastosować ...
    Zima za kierownicą - jak się do niej przygotować?
    Do początku kalendarzowej zimy pozostało jeszcze kilka dni, ale już teraz zdarzają się mroźne, a nawet śnieżne dni. Dlatego bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie do jazdy w trudnych warunkach. Na co powinien zwrócić ...