Renault Laguna II - Ile kosztuje przystosowanie auta?

15 Maj 2007, 13:07

DANE TECHNICZNE MODELU:
Renault Laguna II od roku 2001-2005

Potrzebuje następujących informacji:
-Czy samochody sprowadzone z anglii cieszą się dużym powodzeniem wśród kupujących?
-Ile kosztuje całkowite przerobienie tegoż samochodu? (przekładka kierownicy itp.)
-Prosiłbym o polecenie jakiegoś warsztatu w województwie śląskim specjalizującego się w tej dziedzinie.

Z góry dziękuje :)

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez vasyl, 28 Sty 2010, 21:21, edytowano w sumie 1 raz
vasyl
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

30 Maj 2007, 20:43

Hmm moge odpowiedzieć na dwa twoje pytania:
Myślę ,że cieszą się dużą popularnością no ,ale napewno nie takie jak sporwadzanie z Niemczech naprzyklad.
Przelozenie calej kierownicy w to sie nie baw jedno ciagnie za soba durgie jest to kupa kasy....
I tutaj jawi sie problem niewiem gdzie w Twoim wojewodźtwie znajduje się taki warsztat
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

31 Maj 2007, 14:53

mają powodzenie ale niemcy mają najlepsze :)
Daroo
Początkujący

21 Cze 2007, 19:14

Cieszą się duzym powodzeniem ale jest to dośc kosztowne zalezności od modelu 3000-9000zł a nawet więcej. Warto w to jednak zainwestowac bo xle zrobiona przekladka stwarza duże niebezpieczeństwo dlatego ja nigdybym nie kupil samochod po przekladce.Problem jest jeszcze jedno kiedys obiło mi sie o uszy że niektore francuzy nie sa przystosowane do przeróbek. jak jest przypadku laguny II to nie wiem ale 406i Laguna I napewno można przerobić.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

03 Lip 2007, 21:00

Dziekuje wszystkim forumowiczom za pomoc, ale chyba nic nie bede sprowadzał.
vasyl
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

03 Lip 2007, 22:30

vasyl napisał(a):Dziekuje wszystkim forumowiczom za pomoc, ale chyba nic nie bede sprowadzał.

to kup w Polsce. Ja Lagune II polecam bo to bardzo dobre autko
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Renault Clio 1,2 Energy TCe o mocy 120 KM
    Samochód Renault Clio wyposażony jest standardowo w silnik benzynowy o pojemności 1,2 litra o mocy 120 KM. W tym przypadku średnie spalanie według danych producenta wynosi 5,3 litra na 100 km, a przyspieszenie do "setki" ...

04 Lip 2007, 10:23

Witam.
osobiście słyszałem kilka historii które mówią o tym że: przełożenie kierownicy na lewą strone( szczególnie w lagunach ) niejest trudnym zadaniem ponieważ elementy które należy przestawić są montowane na zatrzaski. niewiem czy to prawda ale warto o tym napomnąć.

Jest jeszcze jeden motyw: samochody przerobione w ten sposób okropnie sie prowadzą( są poprostu źle wyważone )

pozdrawiam..

____
QNIC
qnic
Nowicjusz