Renault Laguna II Problem po myciu silnika

23 Wrz 2010, 21:41

Witam serdecznie
od niedawna jestem wlascicielem Lagunki.
Wczoraj postanowilem ze znajomym pojechac na myjnie samoobsługową umyc silnik.
Przyjechalismy z silnika byly zdjete te wrzystkie obudowy platikowe zalozona byla tylko i wylacznie ta od bezpieczników.Umylismy silnik cieplą wodą, po skonczeniu odpalilismy i zaczely sie problemy to dzialal na 3 cylindrach to na 2 spadaly nonstop obroty ledwo co jechal.
Rozebralismy wczoraj kolektor tam gdzie swiece bylo troche wody wysuszylem to zostawilem otwarte na cala noc po poludniu wrzystko zebralem i udalem sie przejechac.Jednak samochod slabo odpala wrzystko klekocze zachowuje sie jak stary diesel po przejsciach ledwo co jedzie non stop gasnie wogole niemam mocy.Jak myslicie co sie stalo co sprawdzic ? Silnik podczas mycia byl goracy.Czego to moze byc wina bardzo prosze o pomoc jest to laguna ii 2.0 Benzyna Anglik.
Pozdrawiam!
kjaabd
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa

05 Gru 2010, 15:20

Miałem podobny problem z Oplem Corsa... Na myjce zalali mi silnik ... Odpal samochód trzymaj go na polgazie przez 30 min ... Wtedy on sie grzeje i powinno byc git :) :cool:
kampos92
Nowicjusz

Miejscowość: Czarnków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 e-tron ma 204KM i zużywa zaledwie 1,5l na 100 km
    Audi prowadzi intensywne prace nad elektryfikacją napędu przy pomocy hybrydowej techniki plug-in. Na tegorocznym Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, producent zaprezentuje Audi A3 e-tron. Moc systemowa samochodu ...