Renault Laguna III 2009 Grandtour

04 Sie 2014, 11:53

Problem z wymianą żarówki P21W do jazdy dziennej od strony akumulatora. Po zdjęciu pokrywy na akumulatorze i ścianki obudowy, widać zatyczkę do ksenonów. Do mniejszej zatyczki w kształcie elipsy można sięgnąć ręką w prawo w dół w okolicy podstawy akumulatora. Po wyjęciu zatyczki - mając szczupłą dłoń i długie palce, można sięgnąć do obudowy żarówki. Nie wiem jak wyjąć tą obudowę, a nawet gdyby się to udało to pewnie przewody bedą bardzo krótkie. Czarno to widzę. Czy to jest własciwa droga. A może jest inny sposób na wymiane tej żarówki.
Pozdrawiam Czeolc
czeolc
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 07 1977
Auto: VW Polo

05 Sie 2014, 08:40

Czasem żeby wymienić żarówkę w samochodzie trzeba zdemontować całą lampę. Może trzeba odkręcić jakieś elementy które ułatwią dostęp do tej żarówki? Bez zdjęcia ciężko jest coś doradzić. Może ktoś podpowie kto wymieniał tą żarówkę w Lagunie.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

05 Sie 2014, 13:53

Może przez nadkole .
Reni
Nowicjusz

Auto: Renault

06 Sie 2014, 08:09

Przez nadkole to wymieniałem żarówkę do Renault Megane, model bodajże z 2005 roku.
W lagunie III jest całkiem inaczej. Może trzeba ruszyć akumulator, albo wyjąc reflektor??
czeolc
czeolc
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 07 1977
Auto: VW Polo

27 Gru 2014, 21:35

Hej,potrzebuje małej pomocy padła mi żarówka od strony aku i problem jak ja wymienić ? Czy trzeba wykręcać klosz ? Czy szukać gdzieś koło aku dostępu do żarówek
Cześć jestem Janusz :)
dzenx
Nowicjusz

Miejscowość: KrK
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.9 JTD
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Mar 2017, 22:02

Witam.Mam ten samproblem z wyjęciem zarówski swiatełdo jazdy dziennej od strony aku. Zdjąłemzatyczkę,dotarłem do kostki,tylko nie wiem jak ją odpiąć.Może ktośto przerabiał, więc będę wdzięczny za podpowiedz.
miras64
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 12 1983
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: renault laguna 3
Silnik: 2.0 16v 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LX - potężny, luksusowy samochód terenowy
    To największy i najbardziej luksusowy model w gamie SUV-ów Lexusa, którego długość to 5065 mm, a szerokości wynosi 1980 mm. Wielki jest również bagażnik auta, który pomieści 701/1276 l. Pod maską ...
    Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
    Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...