Renault Laguna- problem z gazem

23 Mar 2010, 10:43

Witam.
Miałem wcześniej problem z brakiem mocy oraz z jazdą na gazie.
A wiec problem z brakiem mocy rozwiązałem. Okazało się że zawór był przepalony. Szlif zrobiłem głowicy oraz zostały wymienione wszystkie zawory. Teraz to jest całkiem inny samochód.
Tylko mam teraz inny problem. A mianowicie, wogóle nie chce mi na gazie chodzić, to znaczy raz chodzi raz nie. Gdy przełączam na gaz to tak jak by go zmuliło i przełącza spowrotem na benzyne, czasami potrafi nawet silnik zgasnąć ( na benzynie chodzi bardzo dobrze). Czego może to być przyczyna? Dodam też że po tej naprawie przełączył mi na gaz bez problemu, dopiero przy kolejnych próbach zaczęły pojawiać się z tym kłopoty.
wlodi
Początkujący

Miejscowość: Lublin

23 Mar 2010, 18:50

A po naprawie silnika byłeś na regulacji gazu?? A powinieneś.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    53 Nissany NV200 zakupione przez GDDKiA
    W wyniku rozstrzygniętego przetargu nieograniczonego zorganizowanego przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Lublinie na dostawę 53 szt. samochodów patrolowych z przeznaczeniem dla 16 Oddziałów ...