BRIAN842 napisał(a):No i kolego jakie masz doświadczenie z silnikami Diesla, co ?
jeśli pytanie kierowany było do mnie i jeśli pytasz o to czy jest awaryjny to odpukać od ponad 100 tys. bezawaryjnie śmiga

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
BRIAN842 napisał(a):No i kolego jakie masz doświadczenie z silnikami Diesla, co ?
BRIAN842 napisał(a):Kolego głównie chodziło mi jednostki Diesla. Nie TurboDiesel itd. silniki Diesla bez turbinki powyżej 2.0l są awaryjne . Do TDi na razie nie mam zastrzeżeń. Z CDTi się jeszcze nie spotkałem.
BRIAN842 napisał(a):Jeśli autko było używane - dużo zależy od I i kolejnego właściciela ... bo jak jest to jakiś narwany gość co pedał ciągle jest u niego przy podłodze i trzyma autko na najwyższych obrotach to raczej to autko nie będzie bez awaryjnenajlepiej kupować od starego emeryta, kobiety i księdza
siostra kupiła od księdza Astre II i jest bardzo zadbana
![]()
stasiowski121 napisał(a):BRIAN842 napisał(a):Jeśli autko było używane - dużo zależy od I i kolejnego właściciela ... bo jak jest to jakiś narwany gość co pedał ciągle jest u niego przy podłodze i trzyma autko na najwyższych obrotach to raczej to autko nie będzie bez awaryjnenajlepiej kupować od starego emeryta, kobiety i księdza
siostra kupiła od księdza Astre II i jest bardzo zadbana
![]()
Oj od mojego księdza to nie kupiłbym
On też gaz przy podłodze trzyma na każdym biegu.
A co do kobiet to cicha woda brzegi rwie.
Jak mnie raz kuzynka dziewczyny swoim leonem przewiozła to chciałem wracać na piechotę.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki RENAULT. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne RENAULT