Renault Laguna

22 Sty 2009, 16:35

BRIAN842 napisał(a):No i kolego jakie masz doświadczenie z silnikami Diesla, co ?

jeśli pytanie kierowany było do mnie i jeśli pytasz o to czy jest awaryjny to odpukać od ponad 100 tys. bezawaryjnie śmiga :-)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

22 Sty 2009, 20:19

BRIAN842 napisał(a):Kolego głównie chodziło mi jednostki Diesla. Nie TurboDiesel itd. silniki Diesla bez turbinki powyżej 2.0l są awaryjne . Do TDi na razie nie mam zastrzeżeń. Z CDTi się jeszcze nie spotkałem.

CDTI to Ople przede wszystkim.
Ja tam nie mam żadnych problemów z moją Caravella 2.4 d z '96...
stasiowski121

22 Sty 2009, 20:32

Teraz w dzisiejszych czasach to trudno powiedziec ze ten czy ten samochod jest awaryjny bo we wszystkich pelno elektroniki a producenci juz raczej nie odbiegaja od siebie tak duzo bo za duza konkurencja zalezy od egzemplarza na jaki sie trafi. Sami widzicie jak pisza jeden mowi o tym samym modelu ze jest awaryjny a drugi ze bardzo dobry i nic jeszcze nie robil przy nim. To zalezy na jaki sie trafi. Nieraz samochod z jakiejs sondy ze jest awaryjny moze nie byc wogole awaryjny.
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

23 Sty 2009, 19:08

Dokładnie ;P
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

23 Sty 2009, 19:10

Jeśli autko było używane - dużo zależy od I i kolejnego właściciela ... bo jak jest to jakiś narwany gość co pedał ciągle jest u niego przy podłodze i trzyma autko na najwyższych obrotach to raczej to autko nie będzie bez awaryjne :) najlepiej kupować od starego emeryta, kobiety i księdza :) siostra kupiła od księdza Astre II i jest bardzo zadbana :) :P
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Sty 2009, 20:34

Morze coś z VW Passata np B5 1999-2000 lub Opel Vectra z 1999 2000 2001r
bajo
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość

23 Sty 2009, 21:19

Vectre odradzam !
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Sty 2009, 23:52

A może Audi A8 D2? z 2,5 Tdi silnikiem?
krystian93
Nowicjusz

24 Sty 2009, 09:11

Raczej odradzam tą jednostkę (2.5TDi) w Audi ! Najlepsza by była 1.9TDi :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Sty 2009, 11:32

BRIAN842 napisał(a):Jeśli autko było używane - dużo zależy od I i kolejnego właściciela ... bo jak jest to jakiś narwany gość co pedał ciągle jest u niego przy podłodze i trzyma autko na najwyższych obrotach to raczej to autko nie będzie bez awaryjne :) najlepiej kupować od starego emeryta, kobiety i księdza :) siostra kupiła od księdza Astre II i jest bardzo zadbana :) :P

Oj od mojego księdza to nie kupiłbym :P
On też gaz przy podłodze trzyma na każdym biegu.
A co do kobiet to cicha woda brzegi rwie.
Jak mnie raz kuzynka dziewczyny swoim leonem przewiozła to chciałem wracać na piechotę. :P
stasiowski121

24 Sty 2009, 11:41

No prawda prawda - kobiety żyłują swoje Autka...ale już wolę kupić od kobiety niż od młodego gostka co pali gumy przy każdym ruszaniu :) znam takiego co tak katuje Astre ... żal mi samochodu .
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Sty 2009, 23:34

stasiowski121 napisał(a):
BRIAN842 napisał(a):Jeśli autko było używane - dużo zależy od I i kolejnego właściciela ... bo jak jest to jakiś narwany gość co pedał ciągle jest u niego przy podłodze i trzyma autko na najwyższych obrotach to raczej to autko nie będzie bez awaryjne :) najlepiej kupować od starego emeryta, kobiety i księdza :) siostra kupiła od księdza Astre II i jest bardzo zadbana :) :P

Oj od mojego księdza to nie kupiłbym :P
On też gaz przy podłodze trzyma na każdym biegu.
A co do kobiet to cicha woda brzegi rwie.
Jak mnie raz kuzynka dziewczyny swoim leonem przewiozła to chciałem wracać na piechotę. :P

hehe tutaj muszę dołożyć moje 5 groszy do rozmowy :P a propo kobiet za kółkiem- moja koleżanka kupiła jako pierwszy samochód toyotę tercel - stwierdziła że jak porysuje to nie będzie jej szkoda- a i przy okazji nabierze wprawy w poruszaniu się samochodem - jak każdy na początku jeździła fatalnie - jednak z czasem nabierała wprawy w końcu rozstała się z wysłużoną tercelką - teraz jeździ subaru impreza STI - i jak przewiozła mnie DTŚ-ką w Katowicach jadąc boczkiem na zakręcie to flaki miałem przy gardle i myślałem tylko o tym aby wyjść z tego samochodu - przyznam, że bardzo lubię szybką jazdę ale no to była raczej masakra - kobieta też potrafi "wyżyłować " samochód :P a ta na dodatek potrafi dobrze jeździć nie tylko na prostych ale i na zakrętach.

jak powiedział kiedyś Colin Mc Rae " Proste są dla szybkich samochodów- zakręty dla szybkich kierowców"
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

25 Sty 2009, 11:07

No taka przesiadka może się źle skończyć :) tym bardziej że to Subaru :D
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Sty 2009, 17:42

wiecie moze gdzie w lagunie 1 jest czujnik uderzeniowy? z gory dzieki za informacje.
lukaszab1
Nowicjusz

Miejscowość: opole

15 Kwi 2012, 23:35

Powiem tak, z laguna jak z każdym innym autem, zależy na jaki egzemplarz trafisz. Jeśli poprzedni właściciel dbał o swój samochód nie masz się nad czym zastanawiać.

Marek z lotnisko wrocław
marekwasik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: Espace 2.2 dci