Renault Laguna

17 Sty 2009, 00:05

Co myślicie o tym wozie? Rocznik od 2003/2005 2,2 diesel, automat. Mam zamiar kupna ;d
krystian93
Nowicjusz

17 Sty 2009, 00:41

Słyszałem same złe opinie o tym silniku,bardziej polecają 1.9.
furiozo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

17 Sty 2009, 11:10

A coś więcej możecie opisać? Zależy mi na tym.
krystian93
Nowicjusz

17 Sty 2009, 11:20

Renault - zależy jakie egzemplarz czy garażowany czy nie ? Ale są blachy cienkie i szybko rdzewieją. Co do tej jednostki 2.2 jest awaryjna owszem. Przy nielicznych autkach powyżej 2.0 tj. 2.2/2.5 itd. te jednostki są bardzo awaryjne. Najlepiej tak jak tutaj kolega mówił 1.9 w dieslu. Naprawdę tą jednostkę można polecić.

Pozdrawiam.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Sty 2009, 11:34

Kurcze... jestem w kropce bo tak mi się spodobał ten samochód. Ale ogólnie to opłaca się brać go? cena od 23 do 25 tyś.
krystian93
Nowicjusz

17 Sty 2009, 14:42

To weź tylko przygotuj sobie kase na ewentualne naprawy bo dlaczego niby za taki rocznik tej klasy auto i takie tanie w porównaniu do innych??
pirlo333
Początkujący

17 Sty 2009, 14:45

Noo przygotuj drugie tyle. Bo taka cena na taki rocznik to coś tu nie gra.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

17 Sty 2009, 16:57

Jak juz nic Cię nie może odwieźć od Laguny to przynajmniej kup z silnikiem 1.9.Częste przypadłości to chyba wszelka elektyka-elektronika,karty wadliwe i ich czytniki,podnośniki szyb.Szybko traca na wartości nawet kilkuletnie juz egzemplarze.A tak dynamika i spalanie z tym silniczkiem całkiem ok.Tez miałem zamiar kupowac Lagune ale jednak rozsądek podpowiedział i wybrałem BMW E46 320D i jestem zadowolony
furiozo
Nowicjusz

17 Sty 2009, 18:24

Polecałbym coś z Audi, BMW, Volkswagen i Mercedes. Najwyższe klasy ! Do 25tys. na pewno znajdziesz jakiegoś interesującego Cię diesla. Tylko pamiętaj jednostki do 2000ccm powyżej masz dużo elektroniki i idzie za tym duża awaryjność :/ niestety
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Sty 2009, 20:49

A co powiecie o Volvo S80? 2000 r. 2,5 Diesel. ? Cena 24 tyś.
krystian93
Nowicjusz

18 Sty 2009, 20:56

NO VOLVO już z wyższej półki, jeżeli chodzi o jakość.
Widać kolega gustuje w większych jednostkach :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

18 Sty 2009, 23:04

Co do Volvo to zdecydowanie inna rozmowa,samochodzik całkiem ok i takie tez opinie ma na "oceń swoje auto".wiadomo jak by było kasy na S60 to lepszy wybór ale S 80 to fajna sprawa.Wiadomo,później zawsze gorzej sprzedac Volvaka bo i tez nie codziennie idzie go kupić czy to giełda czy też komis żadko spotykany chyba że Allegro lub inne z netu,duży przebieg to juz norma dla limusyny ale to nieuniknione.Jedynie b.drogi serwis ASO ale jak masz swojego mechaniora to nie ma problemu.No i silniczek taki w sam raz może troche słaby ale wyboru w dieslu nie ma.
furiozo
Nowicjusz

19 Sty 2009, 12:18

BRIAN842 napisał(a):Polecałbym coś z Audi, BMW, Volkswagen i Mercedes. Najwyższe klasy ! Do 25tys. na pewno znajdziesz jakiegoś interesującego Cię diesla. Tylko pamiętaj jednostki do 2000ccm powyżej masz dużo elektroniki i idzie za tym duża awaryjność :/ niestety

tak ?????? kurcze nie wiedziałem że silniki powyżej 2 litrów w dislu są awaryjne - mam 2 samochody z czego jeden to opel signum z 2003 roku 3,0 V6 CDTI i puki co po przebiegu 140 tys zrobionym przezemnie odpukać nic się nie działo ! - serwisowany przez ojca mechanika - głównie wymiana płynów - olej mobil do silników disla wymieniany co pół roku - singumem jeżdżę w długie trasy - niemcy polska - holandia - francja - i nic się nie dzieje - a dodam, że lubię na niemieckich autostradach jechać powyżej 220km/h :D więc albo trafiłem na mega super egzemplarz tego opelka albo kolega plecie bzdury ! po za tym w firmie której pracuję jest kilka samochodów w flocie które mają silniki disla 2,0 TDI , 2.2 D , i chyba jak się nie mylę 2,4 TDI - volkswagen , alfa i chyba renówka jakaś nie pamiętam dokładnie co to za fury ale wiem że takie silniki i od 2-3 lat nic się nie popsuło ... kwestia tego po prostu jak dbasz o silnik - turbinkę itd. p.s wracając do tematu tej laguny to tak naprawdę wszytko zależy od egzemplarza - i od tego jak był samochód eksploatowany - generalnie nie podzielam opinii o marce Reno - że awaryjna itd. każdy samochód jest awaryjny nawet mercedes jak jest źle eksploatowany.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

22 Sty 2009, 12:52

Kolego głównie chodziło mi jednostki Diesla. Nie TurboDiesel itd. silniki Diesla bez turbinki powyżej 2.0l są awaryjne . Do TDi na razie nie mam zastrzeżeń. Z CDTi się jeszcze nie spotkałem.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Sty 2009, 12:54

No i kolego jakie masz doświadczenie z silnikami Diesla, co ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika