BRIAN842 napisał(a):Polecałbym coś z Audi, BMW, Volkswagen i Mercedes. Najwyższe klasy ! Do 25tys. na pewno znajdziesz jakiegoś interesującego Cię diesla. Tylko pamiętaj jednostki do 2000ccm powyżej masz dużo elektroniki i idzie za tym duża awaryjność :/ niestety
tak ?????? kurcze nie wiedziałem że silniki powyżej 2 litrów w dislu są awaryjne - mam 2 samochody z czego jeden to opel signum z 2003 roku 3,0 V6 CDTI i puki co po przebiegu 140 tys zrobionym przezemnie odpukać nic się nie działo ! - serwisowany przez ojca mechanika - głównie wymiana płynów - olej mobil do silników disla wymieniany co pół roku - singumem jeżdżę w długie trasy - niemcy polska - holandia - francja - i nic się nie dzieje - a dodam, że lubię na niemieckich autostradach jechać powyżej 220km/h
![Very Happy :D]()
więc albo trafiłem na mega super egzemplarz tego opelka albo kolega plecie bzdury ! po za tym w firmie której pracuję jest kilka samochodów w flocie które mają silniki disla 2,0 TDI , 2.2 D , i chyba jak się nie mylę 2,4 TDI - volkswagen , alfa i chyba renówka jakaś nie pamiętam dokładnie co to za fury ale wiem że takie silniki i od 2-3 lat nic się nie popsuło ... kwestia tego po prostu jak dbasz o silnik - turbinkę itd. p.s wracając do tematu tej laguny to tak naprawdę wszytko zależy od egzemplarza - i od tego jak był samochód eksploatowany - generalnie nie podzielam opinii o marce Reno - że awaryjna itd. każdy samochód jest awaryjny nawet mercedes jak jest źle eksploatowany.