Renault Laguna1 2.0 16V - zmiana języka komunikatów!

15 Paź 2014, 20:34

Witam.Mam Lagunę która mówi po niemiecku jak coś ją boli np.:brak świateł,rezerwa albo inne.Moje pytanie brzmi: Jak zmienić język komunikatów na Polski? Czy trzeba do tego wgrać jakieś specjalne oprogramowanie na komputer czy to prosta sprawa?Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam.
baziej
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 12 2006
Auto: renault laguna 1
Silnik: 2.0 16V 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Mar 2015, 16:58

Polskiego nie ma do wyboru .. Jest Hiszpański/Francuski/Niemiecki/Angielski i jakiś jeszcze jeden co nie pamiętam, tak czy siak nie nasz, ojczysty. Musisz podpiąć pod komputer autko i tak tylko zmienisz. Miejsce na podpięcie jest pod radiem, dokładniej musisz zdjąć obudowę od kosza i zapalniczki, tam będzie. Sam zmieniałem z niemca na anglika :P
rymaszevsky
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 31 10 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Laguna
Silnik: 1.8 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Coupé – klasyka gatunku
    Kiedy myślimy o samochodzie sportowym, najczęściej do głowy przychodzi nam opływowe coupé. Ale nadwozie tego typu jest tak naprawdę starsze niż motoryzacja. Słowo coupé pochodzi z języka francuskiego, w dosłownym ...
    Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...