Renault Lagune II Czy warto kupić?

12 Lis 2007, 19:59

Nie wiem czy warto kupic ten samochod , wiec jak mozecie piszcie informacje o modelu .
Reptile
Nowicjusz

Miejscowość: Września

12 Lis 2007, 20:12

Odradzam kupno tego modelu zwłaszcza używanego. Najczęsciej pada elektronika. Auto czasem nie chce odpalić kiedy jest wilgotno. Te przypadłości były w modelu z roku 2001'. Nie wiem jak sie zachowują nowsze. Ale szczerze jeśli chcesz mieć niezawodne auto to lepiej zrezygnuj z Renault.
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

12 Lis 2007, 20:19

Mogę powiedzieć że warto, Samochód ciekawy, ma parę ciekawych opcji, jak i bardzo bezpieczny, i to czynnie i biernie. wersja kombi bardzo duży bagaznik, sliniki zrywne więc można pojeździć nawet ekonomiczne, aczkolwiek mój kolega ma Lagunę II z silnikiem 3 litry i maił problem z silnikiem, samochód stał przez awarie silnik, brakowało odpowiednich części i jakieś tam roszady robił, auto czekało na naprawe ze 2 miechy. Ale ogólnie samochód warty kupieni, zawszenie bardzo dobre, pewnie jeździ na zakrętach, nie ma przechyleń kabiny, w środku bardzo dobre materiały i przestronno.

Myślę ze tyle starczy, ale oczywiście musisz poczekać na opinie innych Kolegów, napewno coś dodadzą albo zanegują moją opinie.

Ale myślę ze pomogłem :)
pozdrawiam 8)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

12 Lis 2007, 20:45

Witam!

Poraz kolejny pada pytanie o Lagunkę II:)

Sam mam taką:)

Jak dla mnie warto jest kupić ten samochód, ponieważ jest bardzo ładny, dośc dobrze się zbiera i jest co najważniejsze duży:)

Odradzam kupowanie tego samochodu z 2001 roku ponieważ miał strasznie dużą awaryjnośc;)

Ja mam Lagunkę z 2003, Czarną, Kombi, 2.0 i powiem Ci, że jestem pod wrażeniem bo dobrze się rozpędza i jest nawet szybka:)

Pali mi około 15litrów na setę, ale to tylko dlatego, że mam ciężka nogę, a tak to pali poniżej 10.

Wię cwarto jest mieć Lagunę

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

12 Lis 2007, 21:06

Dzięki za odpowiedzi
Reptile
Nowicjusz

Miejscowość: Września

12 Lis 2007, 21:17

chyba dostałeś najlepsze opinie jaką mogłeś dostać :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co daje aktywny mechanizm różnicowy?
    Mechanizm różnicowy to nieodzowny elementem każdego samochodu. Jego zadaniem jest umożliwienie niezależnego obracania się kół osi napędzanej na zakrętach, kiedy każde z nich pokonuje inną drogę. W tej roli bardzo ...
    Nightvision - technologie high-tech w nowym Touaregu
    Nowy Touareg jest oferowany z licznymi innowacyjnymi urządzeniami, których zadaniem jest pomoc kierowcy w niebezpiecznych sytuacjach. Jako pierwszy model Volkswagena nowy Touareg został wyposażony m.in. w system "Nightvision", ...