Renault magane clssic proszę o doradzenie!

07 Sty 2007, 19:54

Witam!
mam zamiar kupić Renault magane clssic 1,6 16V z 98 rocznika, samochód jest od 1 właściciela ( dziadka z 34 rocznika), jest w bardzo dobrym stanie, właściwie to moge powiedzieć ze idealnym bo naprawde nie ma się do czego doczepic, auta ma przejechane 113 tys, cały czas serwisowane w Reno. Samochód jest naprawde piekny-ale to francus!!!
jedni mówia żeby tego nie brać inni skolei że tak.
co sądzicie????
ricardo24
Nowicjusz

08 Sty 2007, 22:18

No to co ze francuz ?? :shock:
Ja mam nowa generacje tego samochodu i kupiona prosto z salonu.
Szczerze mówiąc nie ma sie do czego przyczepic.
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Sty 2007, 19:47

Jeżdżę francuzami od 96r i jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus to tylko tylna oś skrętna, która niestety się rozwala. Nie ma sensu wymieniać łożysk. Trzeba kupić oś używaną i dalej śmigać
Pozdro
Maninnew
Nowicjusz

Auto: Nie mam

11 Sty 2007, 23:39

Mój dobry znajomy miał salonową Megankę. Powiedział, że nigdy więcej renówki nie kupi. :wink:
Teraz jeździ Toyotą Avensis, jego żona Ravką. I oboje są bardzo zadowoleni. Sąsiad miał Lagunę, też z salonu. Pozbył sie jej po roku. Może po prostu nie każdy nadaje się na kierowcę francuza..? :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

07 Lut 2007, 23:56

Ja też miałem renówke i szybko sie pozbyłem jej.Zamiast wymienić przeguby trzeba wymienic całą półoś,za przeguby w innym aucie dałbym góra 300 a tak zabuliłem 750,dzięki
Wielu
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czeka cię wymiana opon? Pamiętaj o zasadzie 3P
    Szukasz nowych opon i nie wiesz, jak je wybrać? Planujesz wymienić zimówki na letnie i nie wiesz jak znaleźć profesjonalny warsztat, który ich nie zniszczy? Jak odróżnić ten profesjonalny serwis od przypadkowego? ...
    Toyota Land Cruiser
    Historia tego modelu sięga lat 50. ubiegłego wieku. Wtedy to został zaprezentowany przez Toyotę model BJ – zgrabna terenówka, która sprawdzała się w trudnym terenie. Zalety samochodu – prosta konstrukcja ...