Renault Master III

05 Lip 2022, 19:57

Witam
Czy w nowym masterze nie ma już przekaźnika kierunkowskazów ? Może być tak że jest zintegrowany z przełącznikiem ?
Żarówki kierunkowskazów szybko migają na prawym i lewym , na awaryjnych normalnie . Wszystkie żarówki są dobre …
Cedros76
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

05 Lip 2022, 21:23

Cedros76 napisał(a):Wszystkie żarówki są dobre …
Ok... Ale przy kierunkach świecą się wszystkie które powinny?

Problem pojawił się niespodziewanie przy kierunkach na obie strony?

Masz hak?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Lip 2022, 08:14

Tak mam hak , ale nie używany od nowości …
Cedros76
Nowicjusz

06 Lip 2022, 08:16

Świecą wszystkie migacze które powinny po jednej lub po drugiej stronie
Cedros76
Nowicjusz

06 Lip 2022, 09:40

Problem pojawił się nagle ...
Cedros76
Nowicjusz

06 Lip 2022, 10:14

...znalazłem w necie taką odpowiedz i pomogło . W kabinie Mastera III jest gniazdo z bezpiecznikami po lewej stronie za małym schowkiem. bezpiecznik od migaczy to 25A , wyczyściłem i działają poprawnie. ZAMYKAM TEMAT :)
"Dlaczego? Mogłoby to być ciekawe :)
Moja teoria jest taka, że styki bezpiecznika mogą zaśniedzieć - dużo częściej zdarzało się to w bezpiecznikach tzw. "walcowych", znacznie rzadziej w bezpiecznikach płaskich. Dodatkowy opór powoduje, że mamy efekt "złej żarówki" (o zmniejszonej mocy) lub żarówki przepalonej. Przy awaryjnych miga normalnie bo przerywacz obciążony jest migaczami strony lewej i prawej jednocześnie - czyli znacznie przekracza to próg rozpoznania spalonej żarówki jeżeli w czasie jazdy załączamy tylko kierunkowskaz."
Cedros76
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Instalacje gazowe III generacji
    Najmniej popularny typ instalacji LPG, będący niejako pośrednim pomiędzy II a IV generacją. Trudno obecnie spotkać nowe takie zestawy, gdyż rynek zdominowały systemy sekwencyjne. W instalacji gazowej III generacji wyeliminowano ...