Renault megan coupe vs opel tigra a moze rover?

25 Lut 2009, 17:09

witam, chciałabym kupic autko bedzie to moje pierwsze wiec nie chciałabym dac sie nabrac tylko kupic cos solidnego nie mam narazie zbyt dużo kasy ale tak 8000 moge wydac tak jak w temacie zastanawiam sie nad kupnem tych aut, podobaja mi sie ogólnie COUPE PROSZĘ O PROPOZYCJE DZIĘKUJE:)
roksana1006
Nowicjusz

Miejscowość: LUBIN, POLKOWICE

25 Lut 2009, 17:20

Roksana dobrze,że nie masz wiecej kasy ,bo im mlodsze roczniki tym bardziej problematyczne ! :evil: Patrze na twoje propozycje ,nie wolalabys takiej chociazby Cliówki II?Gdybys miala troche wiecej kasy to moze by cos znalazl dobrego.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Lut 2009, 19:30

w takim razie podaj jakies propozyjce najwyzej maly kredycik jezeli bylo by warto pamietajac o tym ze kocham coupe:)
roksana1006
Nowicjusz

25 Lut 2009, 19:53

Gdy napisalas ,że chcesz brac kredycik to musimy ci wybrac jednak cos do tej ceny,bo widzisz na samochod uzywany kredytu lepiej nie brac ,wogole samochod najlepiej jest kupic za gotowkę i tyle!Definicja Coupe jest tez plynna,samochodow z coupe w nazwie nie ma tak duzo,przychodzi mi na mysl jeszcze Fiat!Ale jego akurat nie polecam a co?Jedyny samochod z maksymalna liczba gwiazdek czyli 6 na 6,Toyotę Corolle VII,jakoscia i niezawodnoscia zostawia daleko w tyle bryczki ktore wymienilas,no moze ten Rover gwiazdka nizej.Co prawda bryła Hatchbaka ale podchodzi pod Coupe,jesli ta propozycja ciebe nie zadowoli to Meganka dlaczego by nie?Ta Toyota to jedyny model samochodu goraco polecany przez Fachowców,gulnij sobie w internet,zobacz jak to cudo wyglada i napisz co o niej myslisz!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

25 Lut 2009, 21:54

z tym kredytem to raczej przesadzasz sam brałem kredyt na uzywane auto i jakoś nie narzekałem
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

25 Lut 2009, 22:29

Samochod to nie dom ktory stoi ,nie daj Boże gdy gwizdniesz gdzies i go rozwalisz , lub ci cos strzeli powaznego, co wtedy? :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

26 Lut 2009, 16:45

Cóż toyota rzeczywiście z pewnościa ekonomiczna ale .. wygląd taki sobie w końcu jestem kobietą hyhy ale jak wygląda ona w porównaniu z renault coupe?
roksana1006
Nowicjusz

26 Lut 2009, 18:11

Cóż akurat w porownaniu z tą Toyotą Renault przepada z kretesem ,tylko 3 i poł gwiazdki to nie rewelacja!To jest po prostu przepaść,jedyna wersja silnikowa Megane godna polecenia to silnik 1.9 Diesel dostepny w zwyklym Megane,natomiast najmniej awaryjne i klopotliwe to benzynowe silniki 1.4 16V(95KM) oraz 1.6 90KM.Może i ładny ten samochodzik jest, ale awaryjny.Do Coupe pasuje najbardziej oczywiscie silnik 2.0113-140 KM,samochody lubia zawiesć na drodze,nietrwale zawieszenie,ponadprzecietna usterkowosć,ja ten samochod moge skwitować tylko tak :(((? Moj brat ma Megane z silnikiem 1.9 Diesel,poradzilem mu tylko ten model,jest zadowolony ale to najlepsza opcja.Poszukaj jeszcze coś jesli ta Corolla do ciebie nie przemawia gdyz nie polecam tego Megane,moze ktoś odezwie się ,kto posiada lub posiadał ten samochod!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

27 Lut 2009, 00:18

Za taką kasę to te autka niby sportowe będa już mocno sfatygowane. nikt nie kupuje go by jeździć dookoła wieży kościelnej. Chyba, że z zaciagniętym ręcznym. Dlatego może nie mieć większego znaczenia marka, a to kto przy nim będzie grzebał. Dlatego najlepiej jego zapytaj w czym mu się najlepiej grzebie.

Od siebie wrzucę Mazdę 323. Wygląd powinien podejść, a autko małoawaryjne. Części wcale nie takie drogie i chyba, ze cos powaznego, ale cos powaznego to w każdym aucie to spory wydatek.
Joter
Aktywny

27 Lut 2009, 11:44

Joter dobrze gadasz, tylko Roksana musi sobie sama poszperac i poszukac samochodu, ktoryby jej odpowiadał,wymagania typu musi byc Coupe bardzo zaweza pole manewru i stacza w obszar samochodow ,ktore dostaly juz niezle w kosc! No i te modele podane nie sa najwyzszej jakosci.Gdy juz padna propozycje wybrane mozemy doradzać. :)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

27 Lut 2009, 17:43

Dzieki za odzew i rady, rzeczywiście ta mazda jest całkiem niezła, a co myslicie na temat hondy civic?
roksana1006
Nowicjusz

27 Lut 2009, 17:53

No cóż wymieniasz najbardziej niezawodne samochody wysokiej jakosci.Masz serie V oraz VI ,wspaniałe silniki benzynowe :wink: Polecam gorąco!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

27 Lut 2009, 22:29

Kolega ma racje,gustujesz w fajnych i dobrych autkach!Meganka fajnie wygląda ale nie wiem jaka jest technicznie.Mazda 323F jest całkiem ładna i do tego dość przestronna,ciekawe silniki 1.5 1.8 2.0 oczywiści 16V.Jak na pierwsze auto to myślę że 1.5 było by ok.Civic również fajny i dobry ale już mniejszy,silniki 1.3 1.5 16 szesnastki,moim zdaniem 1.5 lub 1.6 paliły by mniej!Tigre bym odradzał,ciasne,marne silniki i nieudolnie zrobione na korsie.Jak dla kobiety to zdecydowanie japoniec,bezawaryjne,fajne i ekonomiczne auta :wink:
sebacrx3

28 Lut 2009, 14:58

ja proponowalbym forda pume
artek1993
Początkujący

28 Lut 2009, 19:37

Ford puma odpada - śliczny ale czesci drogie Chyba zdecyduje sie na toyote albo mazde tylko kurde poóżcie jeszce co do roczika i silnika bo nie znam sie kompletnie a moze macie jakis link do str? OGROMNE DZIĘKI!!!!
roksana1006
Nowicjusz