Renault megane 1998 1.4l v16 centralny zamek

03 Lis 2012, 20:49

Witam. Dzisiaj napotkal mnie problem otoz nie moge otworzyc jak i zamknac auta pilotem, pilot jest na podczerwien, baterie wymienilem, dioda mruga( spawdzalem aparatem). Wczoraj wrocilem i zamknalem auto normalnie wszystko chodzilo a tu dzisiaj nie chodzi. To ze nie moge otworzyc pilotem takze nie moge uruchomic auta poniewaz immobilizer sie nie wylacza. akumulator odlaczylem na 3h ale nie pomoglo, bezpieczniki pod kierownica sprawdzilem i wygladaja na dobre. Dodam ze otwieranie i zamykanie na guziku w srodku auto chodzi bez zarzutu tylko na pilot w ogole nie chwyta. Co moze byc przyczyna tego?

A drugie pytanie mam takie czy mozna jakos bez wielkich przerobek wymienic odbiornik z podczerwieni na radiowy? najlepiej zeby wygladalo to tak ze odpinam ten odbiornik na poddaszu i zapinam radiowy. istnieje taka mozliwosc? albo w jaki sposob to zrobic? Bardzo prosze o pomoc
krystianol
Nowicjusz

Auto: renault megane
Silnik: 1,4 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

10 Lis 2012, 13:54

problem rozwiazany:) :)
krystianol
Nowicjusz

11 Lis 2012, 11:08

problem polegal na tym ze padl immobilizer a ze to wszystko jest ze soba powiazane to nie dzialal takze centralny. Najskuteczniejszym sposobem jest usuniecie immobilizera, jak to latwo brzmi. Te modele maja tak zeby nie jezdzic potem na alarmie trzeba wprowadzic zmiany w komputerze co wiaze sie z wiekszymi kosztami. Moje koszty wyniosly 350zl- wprowadzenie zmian w komputerze i ponowne zaprogramowanie, nowy radiowy sterwonik centralki- 80zl ( jesli usuniemy immobilizer to nie bedziemy miec centralki na pilot ze wzgledu na to ze wszystko jest ze soba powiazane)+ 100zl za robote. Co daje lacznie 530zl....
krystianol
Nowicjusz