REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czyli z czym porównujesz? Bo w mojej opinii renault funduje nam wyższa półkę cenową porównując podobne auta. Nie mam pomysłu co możesz tańsze.MotoAlbercik napisał(a):Pocieszające jest to, że części nie są takie drogie, w porównaniu do innych aut.
Kao napisał(a):Czyli z czym porównujesz?
toyman40 napisał(a):będzie się psuł...ale tanio można go naprawić. nawet gruba napawa nie powinna zaboleć.
galakty napisał(a):A co nam po rozrządzie?
galakty napisał(a):Renault nie ma tanich części, zwłaszcza blacharskich czy duperele pokroju zamki. Swoją drogą możesz kupić zamek klapy bagażnika, niby pasuje, a potem się okazuje że działa odwrotnie i zamiast zamykać to otwiera.
No oczywiście że tak, dla mnie by było dziwne nie patrzeć z tej perspektywy, to takie same ryzyko jak trafic na silnik który zaraz się rozpadnie, rzadko się to zdarza ale jednak.MotoAlbercik napisał(a):Kupując auto od razu mam kalkulować koszta blacharki? Od razu mam brać pod uwagę, ze to auto gdzieś rozwalę ? Serio???
chyba każda popularna, koszt części do aut francuskich z niskiego segmentu często nawet premium biją na głowę, wczoraj lusterko do c3 musiałem kupić, 440 euro, w salonach sprzedają Ci wszystko parami, chcesz zaślepkę halogenu czy mocowanie zderzaka to nie da się kupić pojedynczo, tylko parami, zobacz sobie jak wymyślili w peugeotach 1.6 hdi filtr paliwa, kilka lat temu dało sie ten sam filtr to była tylko wkładką za kilkanaście zł ale trzeba było zmienić system i teraz trzeba kupić całość w plastikowej obudowie cena x4, a obsługa? Ile weźmiesz za wymianę filtra paliwa w renowce? Tyle samo co w focusie np? Wątpię.MotoAlbercik napisał(a):No ale ok - jaka marka ma tańszą blacharkę?
MotoAlbercik napisał(a): jaka marka ma tańszą blacharkę? Oczywiście bierzemy pod uwagę rocznik i segment.
Kao napisał(a):chyba każda popularna, koszt części do aut francuskich z niskiego segmentu często nawet premium biją na głowę
Kao napisał(a):wczoraj lusterko do c3 musiałem kupić, 440 euro
MotoAlbercik napisał(a):Ano to, że po zakupie, to rozrząd jest pierwszą największą inwestycją w samochód....Zresztą to tylko przykład.