[Ocena] Renault megane 3 powypadkowe

07 Paź 2015, 15:33

Witam

Mam na celowniku ten pojazd:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Meganke 3 z 2015 r. mały przebieg ale uszkodzone boczne drzwi ,próg i lusterko z tego co pisze sprzedający i widać na zdjęciach.
Mam zamiar kupić ten samochód, wyremontować i jeździć.

I teraz moje pytania:
1. Jaki łączny koszt (napraw + części) przewidujecie by auto wyglądało jak nowe ?
2. Czy po takiej stłuczce pojazd powinien prowadzić się prawidłowo ,czy może trwale coś z nim być nie tak ? mam tu na myśli płytę podłogową czyli jakieś przesunięcia , skrzywienia itp itd
3. Teraz cena to 38 tys. pewnie zjedzie o tys. ale czy jest sens brać go za te np. 35 tys.
Abihabi87
Nowicjusz

Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Fiat Saicento
Silnik: 900
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1998

07 Paź 2015, 21:53

Abihabi87 napisał(a):Jaki łączny koszt (napraw + części) przewidujecie by auto wyglądało jak nowe ?
Trudno ocenić.. Masz tutaj na pierwszy rzut oka do wymiany dwoje drzwi , próg i to lusterko. Szukaj np. na alledrogo wśród używek. Dowiesz się o dostepności części i cenie. Pytaj blacharzy ( jeśli sam nie dasz rady wyklepać/wymienić ) o cenę usługi. Nie wykluczone że będzie do wymiany coś z wyposażenia wnętrza, np tapicerka drzwi , osprzęt drzwi , nakładki progów itp. Lakiernik też swoje zawoła
Abihabi87 napisał(a): Czy po takiej stłuczce pojazd powinien prowadzić się prawidłowo ,czy może trwale coś z nim być nie tak ? mam tu na myśli płytę podłogową czyli jakieś przesunięcia , skrzywienia itp itd
Możesz przed ewentualnym zakupem zrobić ( oczywiście na własny koszt ) pomiar kpl. geometrii zawieszenia. Jeśli będą odchyłki znaczące to wtedy sprawa jest bardziej skomplikowana. Uderzenia boczne są wredne, Trzeba konsultować z wykonawcą naprawy.
Abihabi87 napisał(a):Teraz cena to 38 tys. pewnie zjedzie o tys. ale czy jest sens brać go za te np. 35 tys.
Możesz wdupić :mrgreen: Nie bez przyczyny auto jest wystawione na sprzedaż w stanie uszkodzonym, a nie sprzedało się od ręki mimo że okazja .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić gdy zderzenie jest nieuniknione?
    Wśród wielu kierowców można spotkać się z opinią, że w przypadku sytuacji awaryjnej – uderzenia w potencjalną przeszkodę (drzewo czy inny samochód), należy uderzyć bokiem auta. Nic bardziej mylnego! ...