Renault Megane Coupe 96 r. - problem ze sprzęgłem POMOCY!!!

23 Kwi 2008, 20:52

Witajcie Forumowicze!!! Przy wciskaniu pedału sprzęgła czuję wyraźny luz (mniej więcej 1/4 wysokości). Zapewne nie przejąłbym się tym, gdyby nie dziwne dzwonienie w silniku pojawiające się, gdy pedał sprzęgła nie jest wcisnięty. Jeśli jednak zniweluję ten luz, lekko wciskając pedał - dzwonienie znika. Trochę grzebałem w silniku i stwierdziłem: niepokojący dźwięk słychac w miejscu, gdzie końcówka linki sprzęgła nasadzona jest na widełki. Jestem, co do tego pewnien, gdyż po lekkim nacisnięciu widełek palcem - dzwonienie ustaje. Udało mi się ustalic również, że linka sprzęgła jest nieco zbyt długa. Po zdjęciu jej z widełek mogę ją wyciągnąc jeszcze na ok. 6 cm. Czy ma to cos z tym wspólnego? Im większe obroty tym intensywniej dzwoni. Co robic? Bardzo proszę o pomoc!!! Pozdrawiam serdecznie. S[/code]
sebescen1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
      Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...
      Powrót w korku
      Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...