Renault Megane Coupe Czy opłaca się kupić?

19 Lip 2014, 10:49

Witam chciałem się zapytać czy Renault Megane Coupe jest dobrym autem na sam początek.. czy się nie psuję często itd. :) Kto takim jeździł i może się podzielić swoją opinią :) dodam, iż interesuje mnie na LPG
Pozdrawiam
Panmijagi
Nowicjusz

Auto: Brak

19 Lip 2014, 10:51

Napisz jaki budżet
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

19 Lip 2014, 12:47

NO myśle do 5000 a widzę, że chodzą i są fajne zadbane nawet za 3,5k
Panmijagi
Nowicjusz

19 Lip 2014, 13:10

Panmijagi napisał(a):zadbane nawet za 3,5k
Oglądałeś? Zapewne nie więc skąd wiesz że zadbane?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Lip 2014, 14:36

NO nie oglądałem na żywo.. zdjęcia same
Panmijagi
Nowicjusz

19 Lip 2014, 20:00

Tu na tym forum to standard im starsze auto i bardziej przepłacone tym lepsze czyli warte zainteresowania . Wbrew pozorom kupując drożej łatwiej kupić zakamuflowaną mine.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy kupić nowe opony?
    Eksploatacja jest głównym czynnikiem wpływającym na żywotność opon – tym bardziej, jeśli jest nieprawidłowa. Niewłaściwy serwis opon, przeładowany samochód, jazda ze zbyt małym ciśnieniem w oponach oraz ...

19 Lip 2014, 20:07

KOLEŚ31 napisał(a):Tu na tym forum to standard im starsze auto i bardziej przepłacone tym lepsze czyli warte zainteresowania . Wbrew pozorom kupując drożej łatwiej kupić zakamuflowaną mine.
urzekła mnie Twoja historia, możesz ją rozwinąć? Czy jesteś kolejnym "okazicielem"?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Lip 2014, 20:36

KOLEŚ31 napisał(a):Tu na tym forum to standard im starsze auto i bardziej przepłacone tym lepsze
A co może za połowę ceny złożone z 3 jest okej?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Lip 2014, 22:58

Najciekawsze jest to że wy w to wierzycie że to najrozsądniej . Ale ja twierdze że dać więcej nie znaczy kupić lepsze auto często znajomi biorą mnie na oględziny aut i tam naoglądałem się więcej zajechanego złomu w dużych pieniądzach bo właściciele aut tłumaczyli że dobre auta tak stoją cenowo ale co do stanu można było mieć duże ale,w tanich sztukach z reguły właściciele nic nie picują na sprzedaż . Jak ktoś zna się na samochodach to da radę w rozsądnych pieniądzach kupić coś naprawdę sensownego. Co do kupna auta składanego z 2 czy 3 w jedno to napisze wprost sąsiad trudni się tym i wszystkie sprzedaje jako bezwypadkowe i ci co to kupują dalej w to wierzą. Jak ktoś jest specem wie czego szukać ma duży problem to wykryć a co dopiero amator tam wszystkie spawy są zamaskowane a czujnikiem grubości nawet się zgadza wszystko .Jak składaka sklei amator to jest prościej się domyśleć. Takich ulepów u nas w polsce jest dobrych 40 procent a w większości ludzie nawet nie wiedzą o tym czym jeżdzą.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lip 2014, 10:41

Wiadome jest , że cena nigdy nie jest odpowiednikiem wartości prawdziwej samochodu.. bo nieraz za dużo mniej można kupić naprawdę lepsze rzeczy.. :) Tylko czy renault (takie) opłaca się kupić.. chodzi o to czy jest tanie w utrzymaniu, czy się za często nie psuje itd.. dodam, iż ma to być mój pierwszy samochód i chciałbym z gazem bo nie zarabiam (Liceum) i stawiam na ekonomie :)
Panmijagi
Nowicjusz