10 Wrz 2010, 21:56
Witam,
planuje kupić sobie niedrogi dosyć mlodziezowy samochód mianowicie Renault Megane I Carbio - Karmann benzyna 1.6 116 KM (gdyby ktos nie wiedzial chodzi o cabrio z ta szmata na dachu)
I jako ze bedzie to moj pierwszy samochod, chcialbym zeby nadal sie do jazdy w kazdych warunkach i tu pojawia sie moje pytanie na temat jego :
- jak to jest z dachami w kabrio typu karmann, z tymi szmatami - czy w zime mozna bez problemu jezdzic takim samochodem ? trzyma ciepelko przy ogrzewaniu? szmata nie peka na zimnie ? nie przecieka ? podczas gdy pada deszcz mozna oszalec od dzwieku gdy krople dudnia o szmate na dachu ?
ponadto chcialem zapytac czy ktos wie jak wyglada sprawa z ich ekonomicznoscia ? gdyz wiadomo jako mlody student wolalbym aby "jezdzil niezle, palac malo"
ponadto o ile sie nie myle sa dwie wersje tych megane cabrio ? z siedzeniami z tylu i bez ? zgadza sie ?
z gory dziekuje za info, zwlaszcza zastanawia mnie jak wyglada sprawa z tym dachem podczas zimy, czy mozna uzytkowac czy trzeba garazowac az do letniego sezonu
pozdrawiam!
[ Dodano: 12 Wrzesień 2010, 13:50 ]
bump
naprawde nikt nie mial do czynienia z samochodem cabrio typu karmanna ? nie chodzi jedynie mi o renault, ale o mk np, jakiegokolwiek ze szmata na dachu, jak sie sprawowal w zime czy dalo sie nim jezdzic czy jedynie garazowac kilka miesiecy ......