W tym sezonie do mojej Megane III Coupe 1.4 tce zakupiłem komplet felg 18x7,5" do nich nowe opony o rozmiarze 225/40. Podczas montażu nabili mi aż 2,7 bar co od razu wydawało mi się zbyt dużo. Powiem szczerze jeździ się tragicznie i myślę o zmniejszeniu ciśnienia w kołach. Co o tym myślicie? Jaka jest bezpieczna granica w nadwoziu Coupe z silnikiem 1.4?
225/40 R18 to odpowiednik 205/55 R16 na jakich auto wyjechało z salonu. Rozmiar 225/40 R18 z wiadomych przyczyn stosowany był przez Renault raczej w mocniejszych wersjach silnikowych. Z tego też powodu na etykiecie drzwi kierowcy nie ma zalecanego ciśnienia dla tego rozmiaru i stąd moje pytanie.
Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.