W tym sezonie do mojej Megane III Coupe 1.4 tce zakupiłem komplet felg 18x7,5" do nich nowe opony o rozmiarze 225/40. Podczas montażu nabili mi aż 2,7 bar co od razu wydawało mi się zbyt dużo. Powiem szczerze jeździ się tragicznie i myślę o zmniejszeniu ciśnienia w kołach. Co o tym myślicie? Jaka jest bezpieczna granica w nadwoziu Coupe z silnikiem 1.4?
225/40 R18 to odpowiednik 205/55 R16 na jakich auto wyjechało z salonu. Rozmiar 225/40 R18 z wiadomych przyczyn stosowany był przez Renault raczej w mocniejszych wersjach silnikowych. Z tego też powodu na etykiecie drzwi kierowcy nie ma zalecanego ciśnienia dla tego rozmiaru i stąd moje pytanie.
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Światowa premiera seryjnej wersji Volkswagena XL1 w Genewie Volkswagen XL1 zużywający 0,9 l/100 km jest najbardziej efektywnym samochodem seryjnym na świecie. Dzięki napędowi hybrydowemu plug-in to dwuosobowe auto może przejechać nawet 50 kilometrów tylko na prąd, zatem bez ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.