Renault megane turbina

30 Lip 2013, 13:38

Witam
Moje zapytanie dotyczy turbiny .Ponad 4 tygodnie temu w aucie padl mi silnik mechanik wymienił na inny trwalo to trzy tygodnie odebrałam auto w ubiegłym tygodniu jednak auto stracilo moc pojechalismy do tego samego mechanika z problemem gdyz uwazalam ze ma to zwiazek z wymiana silnika i moje pytanie dotyczy tego czy podczas wymiany naprawy silnika mogl uszkodzic turbine dodam ze wczesniej nigdy nie bylo problemu z moca auta.I jeszcze jedno pytanie wiele osob mi zwrocilo uwage ze po odebraniu auta z warsztatu mechanik nie wyczyscil silnika z oleju jest caly zalany olejem znajomi twierdzili ze jelsi bedzie problem z wypluwanie oleju nie ebde wiedziala co gdzie poniewaz jest caly silnik ubrudzony prosze o pomoc z gory dziekuje
wiolcia77
Obserwowany

Auto: Renault
  • 30 Lip 2013, 15:21

Mechanik powinien zadbać o silnik był w takim stanie żeby można było sprawdzić ewentualne wycieki.
    Jeżeli chodzi o turbinę to może wymienił silnik razem z turbiną i nie przekładał jej z padniętego silnika?
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM Rally Cup gotowy do międzynarodowych rajdów
      W listopadzie 2012 r., wraz z modelem ADAM "Cup", Opel powrócił do sportu samochodowego. Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie będzie okazją do prezentacji kolejnego osiągnięcia firmy: jest to nowa studyjna wersja ...