Renault Megane vs Opel Vectra B

22 Mar 2010, 21:04

Witam.
Drodzy Użytkownicy zgłaszam się poraz kolejny do Was z prośbą dotyczącą rzetelnej opini na temat poniższych samochodów.

Pierwszym jest Opel Vectra z 1996 roku w gazie, wyposażenie całkiem bogate. Co do tego czy samochód nie był walony to się nie wypowiem bo się nie znam ale zamieszczam link:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Natomiast bardziej niż na oplu zależy mi na Waszej opinii dotyczącej tej meganki:

umówiłem się jutro na oglądanie auta, wyposażenie również ma bogate ale zastanawia mnie tył samochodu, wygląda jakby jakaś historia z tym tyłem była.
Dziękuję i Pozdrawiam .
maverick890
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

22 Mar 2010, 21:28

Meganka walona była na 100% (przodem i tyłem). Pozatym jakaś taka styrana się wydaje na zdjęciach.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Mar 2010, 23:55

Czemu ludziska nie porównują aut do kupna tej samej klasy chce vectry to ją porównuję do laguny .Chcę megan to równam do astry golfa fokusa ......
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

23 Mar 2010, 09:16

A ja wybrałem Megane i Vectre.
A po za tym ja nie chce byście mi porównywali ze sobą te dwa samochody.... bo gołym okiem widać różnice.
Zależy mi na OPINII samochodów, które zamieściłem. Co o nich sądzicie, czy ze zdjęć potraficie wywnioskować gdzie to auto i czy wogóle było walone plus dodatkowo jakieś inne cenne informacje nie dotyczące dokladnie tych modeli, np. jak się spisuje w gazie, ile pali itp.
maverick890
Nowicjusz

23 Mar 2010, 18:15

jezeli ktos ceni o 2-3tys mnniej za auto (jak np w tej megance) to wiadomo że z autem cos jest nie tak. Na necie nie ma okazji. Trzeba sie z tym pogodzic.
Wiem że nie chcesz porownania tych aut ale Vectrą o wiele przyjemniej się jeździ :)
Goodway
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

23 Mar 2010, 18:32

oglądałem właśnie renault megane. jedna wielka porażka. w sobote ogarne tego opelka ale znajomy mi już mówił ze warto się nim zainteresować. A może wy zaproponujecie mi coś jeszcze godnego uwagi.
maverick890
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XIX Moto-Piknik NO LIMIT OLSZTYN 2013 / relacja
    Moto-Piknik na lotnisku w Dajtkach już za nami i śmiało możemy stwierdzić że kolejną edycję zaliczamy do udanych. Jest to wyjątkowa impreza w skali regionu i Polski. Nie często możemy zobaczyć tyle obliczy motoryzacji w jednym ...

23 Mar 2010, 19:01

maverick890 napisał(a):w sobote ogarne tego opelka

Viki ładnie obfotografowana i dzeki temu widać, że przód nie za bardzo halo ;) 1,6 w gazie w takiej budzie kariery nie robi do tego ecotec i gaz to nie najlepsze połączenie.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

24 Mar 2010, 13:33

a co powiecie o tych samochodach?
Honda Civik przez wszystkich na tym forum polecana i chwalona:

oraz Ford Mondeo:
maverick890
Nowicjusz

24 Mar 2010, 13:50

Gosc bardzo sie staral zrobic tak zdjecia zeby nic nie bylo widac i do tego w malym rozmiarze ale jedno z boku musial dac i to wystarczy zeby sie przekonac jaki to wrak. Taka honda kosztuje kolo 10tys i tyle bedziesz musial zaplacic zeby kupic w miare ok auto.
Goodway
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP