Renault megane

10 Lip 2010, 21:19

Witam, od wczoraj mam problem z moja renowka megane 1.6 gaz rok 98. A mianowicie jade sobie normalnie na gazie i w pewnym momencie auto robi sie mulowate. Bieda ruchyc spod swiatel, a jak zrzuce na luz to gasnie. Wtedy nie chce sie przelaczyc na gaz. Jade sobie na benzynie tym mulem i nagle huk i auto idzie jak nowe na benzynie i na gazie. Zajechalem do domu podnosze maske zeby sprawdzic co sie stalo a tam korek od wlewu paliwa wywalony i olej rozlany na silniku i masce od spodu. Ale mysle sobie ok przeszlo umylem wszystko i jest ok. Dzisiaj jade i znowu to samo tylko ze auto juz samo sie nie uleczylo. Dojechalem do domu i dalej muli. Ale dziwnie wypuszcza powietrze z rury wydechowej z takimi przerwami. Co moze byc przyczyna ? Pomozcie koledzy bo mnie zaraz cos trafi
Ostatnio edytowany przez Graff, 26 Lip 2010, 16:45, edytowano w sumie 1 raz
Graff
Nowicjusz

• 10 Lip 2010, 22:12

kolego jak chcesz odpowiedzi to błagam streść swoje wypociny... A tak na serio jak miałeś olej rozlany na silniku to prawdopodobnie zaraz zatrze się silnik. Potrzebna natychmiastowa interwencja mechanika.
    wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

11 Lip 2010, 08:12

Ok streszcze. Ogolnie auto podczas jazdy traci moc. Gasnie przy dojezdzaniu do swiatel. Wczoraj mi sie tak stalo dojechalem do domu i auto dalej mulowate. Przylozylem reke do wydechu i dziwnie wylatywal dym z niego tak z odstepem ok sekundy nie rownomiernie. Teraz go odpalilem i chodzi normalnie. Dziwne cuda...

[ Dodano: 11 Lipiec 2010 ]
    A dwa dni temu tez podczas jazdy auto stalo sie mulowate. Jechalem nim tak na bezynie ( bieda jest ruszyc spod swiatel) no i nagle delikatnie cos puklo i auto jedzie normalnie. Dojechalem do domu i korek byl wywalony od wlewu oleju i olej rozlany. Dolalem go i ok. Ale tak jak pisalem wyzej to zdarza sie codziennie

[ Dodano: 16 Lipiec 2010 ]
    Problem rozwiazany. Poszly cewki . Temat do zamkniecia
    Graff
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...