Renault Scenic Czy to dobry wybór?

30 Wrz 2007, 00:33

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem Renault Scenic. Upatrzyłem sobie model z 1998r. z silnikiem benzynowym o pojemności 1,6, do tego cała masa dodatków. Zapraszam do wyrażenia opinii na temat tego auta zarówno jego zwolenników jak i przeciwników, którzy kiedyś go użytkowali lub użytkują nadal.

Dzięki za opinie.
jaco1810
Nowicjusz

30 Wrz 2007, 10:36

Mam Scenica z 2003r 1.9 DTI i to dobry niezbyt szybki, mało palący i bardzo miękki samochód. Całkiem wytrwały samochód i pali 6-7l w mieszanym. Rekord to 1000km na jednym baku.
Emil
Nowicjusz

05 Paź 2007, 17:17

Auto dobre dla osób powyżej 30 roku życia. Taki samochód bez "duszy". Wyglądem według mnie nic specjalnego.
Lensky
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oślepiające zimowe słońce
    Zimą jesteśmy przygotowani na trudne warunki atmosferyczne – oblodzoną i mokrą nawierzchnię, opady śniegu, niskie temperatury. Często przyczyną kolizji nie jest jednak żadna z tych rzeczy. Wielu kierowców zapomina, ...
    ŠKODA Š978 (Typ 978), 1956 rok
    Decyzją Ministerstwa Przemysłu Czechosłowacji z roku 1955 czechosłowaccy konstruktorzy otrzymali zadanie stworzenia całkowicie nowego samochodu dla "szerokich mas pracujących". W tym czasie wdrażano produkcję modelu 440 (Spartak), ...