Renault Scenic I po wypadku

29 Kwi 2015, 23:57

Witam, posiadam renault scenic I, 1999 rocznik ~90KM silnik 1,6. W trakcie jazdy samochód wpadł w poślizg i przekręcił się o 180 stopni po czym uderzył w drzewo. Zdjęcia, które dołączam zostały zrobione bezpośrednio po wypadku. Zaraz za tylnym zderzakiem jest butla z gazem. Silnik jest w dobrym stanie, całe auto do tej pory również było. Auto zostało kupione 6lat temu za ~12 000zł. Moje pytanie brzmi czy auto opłaca się naprawiać i ile taka naprawa mogłaby kosztować (na podstawie tego co widać na zdjęciach), czy lepiej jest je wystawić na aukcji w obecnym stanie. Co do uszkodzeń niewidocznych na zdjęciach nie mam jeszcze żadnych informacji.

Zdjęcia:

[tymczasowy link do zdjęcia niedostępny]

Endrjju
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

30 Kwi 2015, 09:05

Osobiście podejrzewam, że koszt naprawy będzie większy niż obecna wartośc samochodu - średnia cena to 6 tyś zł. Pytanie tylko, czy masz kasę i chcesz mieć ten samochód. Dla porównania możesz usiąśc przed kompem, włączyć Allegro i poszukac ile kosztują poszczególne części. Szukaj w kolorze auta, to zaoszczędzisz na malowaniu. Ale koszt naprawy napewno przekroczy te 6 tyś zł.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7 premier Toyoty namieszało na rynku w 2019 roku
    Rok 2019 był dla Toyoty rokiem siedmiu premier. Japońska marka wprowadziła na rynek nowe auta różnych segmentów - kompaktową Corollę w trzech wersjach nadwozia, sportowe coupé GR Supra, SUV-a RAV4, sporego ...