Renault scenic II bierzniki

10 Kwi 2009, 19:46

Mam problem w renault scenic II , właściwie nie problem tylko pytanie. Podczas wymiany koł z zimowych na letnie załoważyłem że bierzniki nie są w tą samą strone ponieważ jest tak z prawej od kierowcy bierznik idzie w do góry a z lewej na doł.Z tyłu jest to samo(opony są orginalne renalut). I nie jestem pewnie czy opony założyłem zle czy tak poprosty jest.Prosze o pomoc na mail [email widoczny po zalogowaniu] albo na gg://6248435

schemat bierzników:

(bierznik idzie nadoł lewe koło przód)(prawekoło przód bierznikidzie do góry)

(tylne koło z lewej bierznik idzie na dół ( prawe tył bierznik idzie do góry)

Prosze o szybką odpowiedz
wojtek1
Nowicjusz

• 10 Kwi 2009, 20:07

Po pierwsze biezniki,po drugie na oponie moze byc napis rotacja i strzalka .wyjasnilem chyba ,powodzenia.
    zibi58
    Początkujący

11 Kwi 2009, 09:48

dzieki za odp zaraz sprawdze
    wojtek1
    Nowicjusz

11 Kwi 2009, 09:49

ale ci chodzi o opony zimowe a ja mam ten problem na oponach letnich
    wojtek1
    Nowicjusz

11 Kwi 2009, 10:50

opona kierunkowa musi byc założona zgodnie z rotacją nieważne czy jest to opona letnia , zimowa, czy wielosezonowa
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dobry wzrok to podstawa naszego bezpieczeństwa na drodze!
      Dobry wzrok ma bardzo duże znaczenie dla bezpieczeństwa kierowcy. Ważne jest nie tylko to, gdzie patrzymy, ale także jak widzimy. Stąd niesłychanie istotne jest dbanie o nasze oczy. Parametry układu wzrokowego, istotne dla ...
      Co daje aktywny mechanizm różnicowy?
      Mechanizm różnicowy to nieodzowny elementem każdego samochodu. Jego zadaniem jest umożliwienie niezależnego obracania się kół osi napędzanej na zakrętach, kiedy każde z nich pokonuje inną drogę. W tej roli bardzo ...