REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jezeli trafisz na "kumatego smerfa"to moze zabrać DR właśnie za brak tej kratki....adzia130 napisał(a):-Czy w przypadku kontroli pojazdu będę mieć jakieś konsekwencje z tytułu braku tej kratki?
Bez problemu to zrobisz na Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów...adzia130 napisał(a):Jak przerobić ten samochód, żeby było wpisane w dowodzie ,,osobowy"?
To czy ona jest czy jej nie ma to niewazne.Wystarczy ze bedziesz miał F-rę na demontaz tej kratki z warsztatu ktory ma w zakresie działalności PKD4520Z...adzia130 napisał(a):Czytałam, że potrzebuję jakiś dokument potwierdzający zdjęcie kratki, ale ja jej nie mam!
Nie...adzia130 napisał(a):Muszę mieć też homologację samochodu?
Napisałem o tym wcześniej.Ale to się może zdarzyć jedynie w przypadku "kumatego smerfa".Wtedy oczywiście DR ląduje na biurku WK w którym jest on obecnie zarejestrowany...adzia130 napisał(a): Co jak będzie kontrola drogowa
adzia130 napisał(a):Poleciałam do WK i Pani do mnie mówi, że przy przerejestrowaniu mogę zmienić z ciężarowego na osobowy i to będą jedne pieniądze 180 zł.
Koszt takiego przegladu to 180.-MotoAlbercik napisał(a): Koszt przeglądu
W takim przypadku trzeba doliczyc min.50.-/praktycznie to tylko wystawienie F-ry/.Tak cena obowiązuje u nas..MotoAlbercik napisał(a):Do tego dolicz sobie koszt mechanika, który zdemontuje kratkę