Renault Scenic- skrzypiąca deska

01 Mar 2018, 03:28

Kupiłem właśnie Renault Scenic z 2001. W super stanie, chodzi świetnie. Tylko to skrzypienie w desce rozdzielczej! Kiedy kładę na deskę dłoń i lekko docisne, skrzypienie cichnie. Musi być jakiś prosty sposób, żeby to ogarnąć. Pomoże ktoś? Dzięki.
kalpek
Nowicjusz

Auto: audi90

01 Mar 2018, 07:44

Trzeba by ją rozebrać i podłożyć coś raczej, jakaś piankę czy coś, albo ro dokręcić mocniej ja. Lub superglu.
gber44

01 Mar 2018, 13:55

Tak jak kolega wyżej radzi. Ja czasem korzystałem z takich podkładek filcowych samoprzylepnych jak np. do nóg mebli. Wszystko zależy w jakim miejscu to skrzypi i co to jest dokładnie.
Generalnie takie skrzypienia zawsze nasilają się jak mamy zimno na dworzu i wszystko jest zmarznięte. Czy skrzypi ci też jak wnętrze nagrzeje się?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

01 Mar 2018, 14:23

Wczoraj go kupiłem, muszę dopiero wyczaić, kiedy się to dzieje. Ale tak, było mroźnie, kiedy zauważyłem skrzypienie.
kalpek
Nowicjusz

01 Mar 2018, 14:24

To popatrz i daj znać jak już ustalisz gdzie to skrzypi :) Może być tak że zaraz to zniknie bo idzie ocieplenie :mrgreen:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

01 Mar 2018, 15:10

Haha, no mam nadzieję;)
kalpek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fabryka opon Michelin w Olsztynie
    Fabryka opon w Olsztynie jest jednym z największych zakładów produkcyjnych Michelin na świecie. Michelin Polska SA zatrudnia ponad 4 tysiące osób i jest największym pracodawcą na Warmii i Mazurach (zleca też prace wielu lokalnym ...

01 Mar 2018, 17:56

Coś w tym jest, bo u mnie w suzuki też gdzieś piszczy przy plastiku słupka kabiny i tak zastanawiam się i czekam czy jak się ociepli to czy przestanie. :mrgreen:
gber44