Wiesz co to jest bardzo wygodne auto jeżeli chodzi o podróże. Silnik diesla 1.6 130KM myślę że spokojnie ci wystarczy do normalnej jazdy. Masz dostępny moment obrotowy na poziomie 380Nm więc nie jest źle
![Uśmiechnięty :)]()
Dla mnie zbiornik paliwa mógłby być trochę większy bo masz tam tylko 47 litrów co w trasie pozwoli przy optymalnej prędkości pokonać dystans około 850km a to nie jest jakaś super odległość.
Bardzo fajnym rozwiązaniem jest system czterech kół skrętnych który pozwala na większą kontrolę podczas pokonywania zakrętów. Mamy poczucie że samochód przejeżdża przez nie z większa precyzją.
We wnętrzu znajdziesz sporo miejsca i całkiem wygodne fotele
![Uśmiechnięty :)]()
fajnym dodatkiem jest zestaw nagłośnienia BOSE nie wiem czy on występuje we wszystkich wersjach wyposażenia. Dużym plusem jest też spora ilość schowków, a wiem to z własnego doświadczenia że bardzo się one przydają.
Ogólnie jeżeli znajdziesz fajny egzemplarz to warto się nim zainteresować bo w tej cenie ciężko będzie znaleźć mu konkurenta. Zauważyłem też że nie trzyma też mocno cen więc powinieneś znaleźć fajny egzemplarz z 2016 roku w podanym budżecie.
Mocniejszy silnik w dieslu nie spali więcej a na pewno będzie bardziej dynamiczny. tym bardziej że jest jeszcze wersja 1.6 160KM.