Wiesz co to jest bardzo wygodne auto jeżeli chodzi o podróże. Silnik diesla 1.6 130KM myślę że spokojnie ci wystarczy do normalnej jazdy. Masz dostępny moment obrotowy na poziomie 380Nm więc nie jest źle
Dla mnie zbiornik paliwa mógłby być trochę większy bo masz tam tylko 47 litrów co w trasie pozwoli przy optymalnej prędkości pokonać dystans około 850km a to nie jest jakaś super odległość.
Bardzo fajnym rozwiązaniem jest system czterech kół skrętnych który pozwala na większą kontrolę podczas pokonywania zakrętów. Mamy poczucie że samochód przejeżdża przez nie z większa precyzją.
We wnętrzu znajdziesz sporo miejsca i całkiem wygodne fotele
fajnym dodatkiem jest zestaw nagłośnienia BOSE nie wiem czy on występuje we wszystkich wersjach wyposażenia. Dużym plusem jest też spora ilość schowków, a wiem to z własnego doświadczenia że bardzo się one przydają.
Ogólnie jeżeli znajdziesz fajny egzemplarz to warto się nim zainteresować bo w tej cenie ciężko będzie znaleźć mu konkurenta. Zauważyłem też że nie trzyma też mocno cen więc powinieneś znaleźć fajny egzemplarz z 2016 roku w podanym budżecie.
Mocniejszy silnik w dieslu nie spali więcej a na pewno będzie bardziej dynamiczny. tym bardziej że jest jeszcze wersja 1.6 160KM.