Wiatm Wszystkich jestem tu nowy więc nie wiedziałem gdzie wepchnąc temat bo za bardzo na autach się nie znam a brat bardziej na motorach Więc do czego zmierzam mój problem wygląda następująco Posiadam Renault Thalia 1.4, 8 zaworowa rocznik 2003 Benzyna plus gaz.Kiedyś było to sporadyczny problem pojawiający się raz jak to się mówi ran na ruski rok więc go olewałem ale teraz to już poroblem stały gdy tylko Zapalę auto całe się trzęsię podczas jakzdy tak samo trzesię i szarpie przerywa jak nie wiem co a skrzynia biegów tak samo telepie jak nie wiem co przycisnąc mocniej gaz trzesie neisamowicie... Wymieniliśmy kablę i swiece, stanardowo olej filtr oleju filtr gazu, filt powietrza.. do czego zmierzam pewna znajoma mamy maiła podobnie był to czujnik połozenia wału wymieniliśmy pudło też nie to.. następnie brat zadzwonił do mechanika znajomego i powiedział że często jest to cewka zapłonowa więc ją wymieniliśmy ale też nie to bo podłaczony komputer wcale nie wykrwywa żadnych błędów ..czasem podczas jazdy mruga zólta
kontrolka Check Engine ale po chwili znika ech już nie mam sił co to może .. gdy ktoś miał podobny problem lub wie w jakim kierunku iść byłbym wdzięczny za wskazówki bo można tak wymieniac części i nie zrobić tego co akurat trzeba naprawić pozdrawiam wszystkich.