RENAULT TRAFFIC ROZRZĄD

24 Cze 2011, 22:07

WITAM WSZYSTKICH PROSZĘ O POMOC PĘK MI PASEK ROZRZĄDU W TRAFFICU JUTRO BĘDĘ ROZBIERAŁ GŁOWICĘ ABY SPRAWDZIĆ ZAWORY I STAN WAŁKA ALE NIE OTO CHODZI POTRZEBUJĘ SCHEMATU USTAWIENIA PASKA NA ZNAKI BO NIE MOGĘ ICH ZNALEŹĆ. SILNIK 1,9 DIESEL 80 KONNY 2002 ROCZNIK PROSZĘ O POMOC
MARNCA
Nowicjusz

25 Cze 2011, 23:51

Masz silnik Dti czy Dci?. ALe najprędzej są znaki na kołach, które ustawiasz zgodnie ze znakami na pasku ( bynajmniej dci). Były również silniki do których niezbędna była blokada wału.
Z doświadczenia głowica będzie kaput, pogięte zawory i popękane prowadnice jak i nie gniazda. Obejrzyj dokładnie także "szklanki" czy nie popękały w miejscu nacisku na zawór.Tłoki mogły również zostać odkształcone, lub nawet mieć ślady pęknięć.Jak zdejmiesz głowicę to sprawdzasz czy wychylają się na jednakową wysokość ponad blok. Niestety diesel po zerwaniu paska przeważnie kwalifikuje głowicę, lub silnik do wymiany, bo koszt naprawy niekiedy przewyższa zakup drugiego.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

30 Cze 2011, 20:03

Dziękuję za pomoc. Po rozebraniu głowicy zauważyłem jedynie wygięte dwa zawory nieznacznie więcej na razie nie mogę powiedzieć gdyż trwają dalsze oględziny.
MARNCA
Nowicjusz