Renault Twingo I itp.

22 Sie 2009, 19:52

Mam prosbę, szukam pierwszego samochodu dla siebie, zawiesiłem oko na renault twingo I z racji swojej przestronności, niskiej ceny i małej pojemności silnika. I teraz pytanie: jest dużo ogłoszeń samochodów w cenie 3-4tys. tylko czy oplaca sie kupic ten samochód w tej cenie?
Jeżeli zadałem głupie pytanie to prosze o zaproponowanie jakis innych aut o podobnych gabarytach, cenie i silniku z racji tego że samochód musze zarejestrowac na siebie i wiecej niż 3-4 tys. nie uzbieram. Samochodem bede rzadko jeżdził, wręcz mozna powiedziec że tylko czasem po mieście. Juz byłem skłonny na powaznie szukac cinquecento z racji małych opłat ale stwierdziłem że niewiele do niego zmieszcze :wink:
dziadzior
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

22 Sie 2009, 19:59

Twingo nie jest zlym autem.Wbrew opinie nie jest bardzo awaryjny.Jest pakowny-z zewnatrz wydaje sie duzo mniejszy.
Osiagi jak do miasta ma wystarczajace-z tego co pamietam do setki ma 13,7 s.
Sam kiedys mialem na takiego ochote ale wypatrzona sztuka zostala sprzedana
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Sie 2009, 12:27

myslales o oplu corsie?
felipemassa2
Początkujący

Miejscowość: Poznan

23 Sie 2009, 13:44

może rzeczywiście pomyśl lepiej o oplu corsie B wydaje mi się ze to lepsze auto
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

23 Sie 2009, 14:10

Ja bym nie zaryzykował swoich pieniędzy na zakup Twingo a już na pewno takiego za 3 tys. Te samochody cierpią na dużo wad np. elektryka. Najrozsądniejszym wyborem zdaje mi się ze był by Cienias. Można rozejrzeć się też jak koledzy mówili za Corsą B lepsze auto od Twingo.
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odcinkowe pomiary prędkości
    Odcinkowe pomiary prędkości to technika pomiaru prędkości pojazdów, która polega na zastosowaniu specjalnych urządzeń pomiarowych umieszczonych na drodze w określonych miejscach (tzw. odcinkach). Urządzenia ...