Renault Twingo - opinie

03 Maj 2009, 11:55

Witam, co sadzicie o Renault Twingo I ?
Prawdopodobnie jest okazja od znajomego mojego taty kupic za grosze. Chcialbym, aby wypowiedzieli sie ludzie na jego temat. Niestety nie wiem jaka to jednostka procz tego ze silnik 1.2 (a byly rozne wersje 1.2 jak pamietam). Czy duzo miejsca w nich, jak sie spisuje na trasie (okolo 350-400 km). Spalanie, czesci. Ogolnie prosze o opinie autka :) I czy ma wspomaganie, bo dla mnie to podstawa xD z klima ofc :)

I jak by wygladal w nim facet 190cm, 95kg. dodam, ze byloby to pierwsze moje prywatne autko..

pozdrawiam :)
CruelRaze
Nowicjusz

03 Maj 2009, 14:43

Tak to prawda w tym samochodzie montowano tylko silnik 1.2 modyfikowany dlatego warte uwagi sa egzemplarze po 98 r lepiej wykonane oraz z bogatszym wyposażeniem.Ma wszystkie zalety zwinnego miejskiego autka,doskonała widoczność w każdym kierunku.Poczujesz sie swobodnie za kierownicą gdyż jak na tak malutki sam.wnętrze jest całkiem pojemne.Dość awaryjny lecz psują się tylko drobiazgi,zawodny jest osprzet silnika-alternator,układ zapłonowy,konstrukcja oparta jest na prostych i sprawdzonych rozwiazaniach.Silniki to 1.28V/55KM oraz 1.28V60KM,1.216V75KM.Tylna kanapaprzesuwa sie w razie potrzeby o 17cm,spalanie 5-7 l.Możesz kupować! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...