Renaut Laguna Prosze o opinie

02 Gru 2008, 16:25

Chciałbym dowiedzieć się jaka jest wasza opinia na temat tych samochodów. Czy to prawda iż części do nich są takie drogie ? przy niskiej cenie Samochodów sprowadzanych myślę iż samochód nadaję się jak na początek dla osoby która dopiero będzie zdawać prawojazdy ;]
znalazłem takie aukcje
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Oczywiście mówię interesuję mnie tylko samochody z silnikiem Diesel
;] Proszę o wasze opinie jestem młody i nie chciał bym popełnić błędu już na samy początku przygody z samochodami ;]
I_G_I
Nowicjusz

02 Gru 2008, 16:45

Skoro masz dopiero zdawać "prawko" to po co Tobie taki wielki samochód? Do rzeczy, auto warte zainteresowania. Bardzo warte, polecam. Mam "lagę" 2 grandtour z 2002 roku, 100-konne dci. Troszkę "mułowaty", ale mi wystarczy. Jeżdżę 2 lata bez, odpukać, żadnych uwag. Fakt, auto nie jest naszpikowane elektroniką. W tej chwili jestem lagofanem.
azja43
Nowicjusz

02 Gru 2008, 19:02

Powiedzmy że lubię duże samochody (mam 191cm wzrostu) i Gdy siedziałem np w Golfie III nie czułem się wygodnie ;/ A poza tym nie myślę ścigać się tym samochodem i pędzić na łeb na szyje tylko jeździć nim z kolegami na koncerty, biwaki itp, jako kombi jest dużo miejsca, poza tym mam kontakt w Berlinie (koledzy) którzy w razie jednego telefonu poszukają mi odpowiedniego modelu w rozsądnej cenie ;] A i takie pytanie jak ze spalaniem w Twoim DCI ?
I_G_I
Nowicjusz

03 Gru 2008, 13:03

Spalanie w autku cały czas mogę kontrolować, jest komputerek pokładowy. Generalnie poza miastem przy rozsądnych prędkościach rzędu 90-130km/h waha się w zakresie 4,9-6,5. Ostatnio komputer wyliczył średnie spalanie (miasto/trasa), gdzie około 80% jazdy było w mieście 7,6 l/100km. Myślę, że jak na tak duże auto są to bardzo dobre wyniki.
azja43
Nowicjusz