22 Mar 2014, 19:28
witam
mam problem z Megane Scenic 1.6 16V z 1999r MPV
Samochód od miesiąca zachowuje się dziwnie tzn.
Podczas jazdy nagle gaśnie , nie dusi się nie harcze po prostu nagle wyłącza się silnik.
Po takiej akcji przez pewien czas nie można go odpalić , czasem 5 min czasem 10 czasem 30.
Zdarza się że po postoju także nie odpala. np jedziemy do marketu godzina zakupów wracamy wszystko ładnie kręci nie odpala.
po paru minutach odpala jedzie normalnie.
Ostatnio przez 3 tygodnie jeździł bez zarzutów , wczoraj wszystko zaczęło się od nowa . Ręce mi opadły.
Samochód przeglądało już kilku mechaników. Pierwszy znajomy nie znalazł przyczyny ale generalnie nie zna się na renatach
Drugi trzymał samochód tydzień , sprawdził go mechanicznie podłączał pod komputer i niby wszystko grało skasował 200zł
i powiedział że nie wie.... . Żona odebrała samochód po drodze do domu zgasł ... o zgrozo .
no to tel do mechanika przyjechał na miejsce stwierdził prawdopodobnie immobilizer ale nie zrobi bo się nie zna.
no to podjeżdżam do elektryka i mówię co jest wstawiłem nową stacyjkę i immo i d.....a
kolejna kasa poszła , więc pytam co to jest ? Elektryk że nie wie ale może poszukać za samo szukanie znowu pewnie mnie skasują.
Drodzy koledzy co to może być ?