Reno Thalia 1.4. Nie działa licznik i prędkościomierz

14 Cze 2018, 11:04

witam, zakupione zostało auto z mała wadą a mianowicie nie działa ani licznik ani prędkościomierz, co może być tego przyczyną i jak można to sprawdzić ? Czy to może być wina jakiegoś drobiazgu który można sobie samemu sprawdzić ? Najpierw planowałem sprawdzić czy to nie jest jakiś drobiazg( tylko nie bardzo się orientuje w tym temacie dlatego tutaj pytam) a następnie wymienić impulsator
Olek1995
Początkujący

Prawo jazdy: 03 12 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon I
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

18 Cze 2018, 10:49

Co dokładnie nie działa w tym liczniku? Jest całkowicie martwy? Czy może jednak coś tam działa, napisz coś więcej.

Z którego roku masz to autko?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

19 Cze 2018, 09:20

Nie działa ani licznik ani prędkościomierz, stan licznika jak i wskazówka prędkości kompletnie martwa
Olek1995
Początkujący

Prawo jazdy: 03 12 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon I
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

03 Lip 2018, 22:53

Dobrze by było jak byś podpiął inny licznik i sprawdził bo mi to wygląda na problem w samym liczniku/zegarach.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek EuroNCAP
    Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych EuroNCAP - wiodącej europejskiej organizacji oceniającej najważniejsze aspekty bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Kia Carens jest jednym z dwóch tylko modeli ...