Renowacja plastikowych dekorow wnętrza samochodu

13 Paź 2019, 19:43

Witam,
W moim Audi, na plastikowych dekorach boczkow drzwi, występują liczne pęcherze i odpryski. Jest jakaś firma w Polsce, która profesjonalnie zajmuje się takimi renowacjami? Może macie domowe sposoby na ściągnięcie z dekorow starej farby i pomalowanie pistoletem?
grzybekA5
Obserwowany

13 Paź 2019, 20:08

Nie potrzebna Ci zadna firma o takiej specjalizacji. Każdy lakiernik sobie z tym poradzi. Jak masz chęć, możliwości i zdolności to ogarniesz to sam.
Pytanie co to za materiał i co chciałbyś zrobić
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Paź 2019, 21:29

[link do oferty na Allegro wygasł]

Chciałbym zdjąć starą warstwę lakieru z dekorow i pokryć je świeżą. Niestety, watpie że zrobię to tak, jak należy. Stąd pytanie o firmę
grzybekA5
Obserwowany

14 Paź 2019, 06:45

U lakiernika wyjdzie drożej niż kupno drugich
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Paź 2019, 12:12

grzybekA5 napisał(a):Chciałbym zdjąć starą warstwę lakieru z dekorow i pokryć je świeżą.
Farby całej nie zdejmujesz tylko szlifujesz papierem ściernym o odpowiedniej gradacji. To plastik więc trzeba uważać i często zmieniać papier. ja pamiętam że takie elementy wnętrza które były już lakierowanie w miarę nieźle się robi samemu. Ja kiedyś malowałem farbą w sprayu po uprzednim przygotowaniu i wyszło całkiem nieźle, na pewno było lepiej niż przed takim zabiegiem.

Jak chcesz oddać je do pomalowania to myślę że pierwszy lepszy lakiernik Ci to zrobi. Kwestia dogadania.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...