Renualt Clio II Brak reakcji po przekręceniu rozruchu

10 Lip 2019, 21:33

Witam! Mam poważny problem z Clio II. Zaczęło się od tego, że jakiś czas temu szwankował mi rozrusznik i teraz nie chciała odpalić, więc kupiłem nowy i dalej nic. Wygląda to tak, nowy rozrusznik włożony, przekręcam kluczyk i spod maski słyszę szybkie cykanie i jednocześnie miga kontrolka ładowania i stopu wraz z tym cykaniem, po chwili wszystko się uspokaja załącza się pompa paliwa i reszta , próbuję odpalać i raz słychać jakby płynący prąd, nie raz słychać sam elektromagnes który strzela bendixem, a rozrusznik ani drgnie. Co sprawdziłem:
- Rozrusznik kręci na krótko, jak trzymam go w ręku, gdy włożę go w silnik zachowuje się tak samo jak po przekręceniu kluczyka.
-Akumulator napięcie 12,5V, klemy po czyszczone, klema masowa przykręcona do karoserii czyszczona.
-Wymieniona kostka stacyjki na nową
-Sprawdzone i wyczyszczone wszystkie bezpieczniki

Proszę o pomoc, bo mam problem z dojazdem do pracy. Jeśli są jakieś niejasności proszę pytać, na wszystko odpowiem. Pozdrawiam
Sanczo155
Nowicjusz

Auto: Seat Toledo II
Silnik: 1.9TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Lip 2019, 21:59

Sanczo155 napisał(a): klema masowa przykręcona do karoserii czyszczona.
Jeszcze jest przewód masowy między karoserią a korpusem silnika. Sprawdzone :?:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

11 Lip 2019, 00:14

Wielkie dzięki kolego! To była przyczyna , zaśniedziała i po przerywana masa. Pozdrawiam !
Sanczo155
Nowicjusz

Auto: Seat Toledo II
Silnik: 1.9TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
    Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...