Renualt megane 98 rok

18 Sie 2007, 18:52

Od jakiegos czasu swieci mi sie 2ga kontrolka od prawej na desce rozdzielczej .co ona alarmuje?
jenoot1
Nowicjusz

06 Paź 2007, 16:26

witam. szkoda że tam mało informacji podałeś i jaki chodzi samochodzik.

niewiem czy Ci cos to pomoże ale u siebie w bardzo ciekawej książce znalazłem taki opis do tej kontrolki. {niestety jest po niemiecku}

"Störungen der Elektronik
Die Warnlampe leuchtet beim Einschalten der Zündung auf und erlischt nach 3 Sekunden.
Leuchtet sie beim Fahren, liegt eine Störung in der Einspritzanlange, im Automatikgetriebe in der Servokupplung o.ä. vor.
Wenden Sie sich baladmöglichst an eine RENAULT Werkstatt. "

mam nadzieje że coś kolwiek Ci tym pomoge.

jest to opis do reno megan scenic.
qnic
Nowicjusz

06 Paź 2007, 20:00

qnic napisał(a):"Störungen der Elektronik
Die Warnlampe leuchtet beim Einschalten der Zündung auf und erlischt nach 3 Sekunden.
Leuchtet sie beim Fahren, liegt eine Störung in der Einspritzanlange, im Automatikgetriebe in der Servokupplung o.ä. vor.
Wenden Sie sich baladmöglichst an eine RENAULT Werkstatt. "

Przetłumaczenie :

"Usterka elektroniki.
Lampka sygnalizacyjna zaświeca się przy włączonym zapłonie i gaśnie po 3 sekundach.
Zaświecenie się w czasie jazdy informuje o usterce układu wtryskowego, w przy skrzynie automatycznej sprzęgła (?),itp.
Proszę udać się niezwłocznie do autoryzowanej stacji obsługi RENAULT"
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Diesle to ślepa uliczka motoryzacji w Europie
    Samochody z silnikami wysokoprężnymi nie są sposobem na skuteczną redukcję emisji spalin i gazów cieplarnianych. Z nowego raportu konsultingowej organizacji non-profit Transport & Environment (T&E) z siedzibą ...